Publicitat
Publicitat

EDITORIAL

Les retallades es noten també en el deteriorament de les escoles

La situació que s'ha viscut al col·legi La Soledat de Palma, on ha caigut part del fals sostre, no és nova ni el d'aquest centre és un cas aïllat

El despreniment del fals sostre en dues aules del col·legi La Soledat de Palma afortunadament no ha provocat cap víctima, però no per això es pot considerar una anècdota o un cas sense importància. No és una situació nova en aquest centre ni tampoc el d'aquest centre és un cas aïllat. Hi ha altres escoles en mala situació a les Illes, que s'han deteriorat darrerament perquè no s'ha actuat per garantir-ne el manteniment. Aquest diari, sense anar més enfora, va denunciar les goteres als centres educatius el mes passat i, a banda de La Soledat, es produïen situacions similars al col·legi Es Molinar, també de Palma, i a l'Antònia Alzina de Lloret.

És una altra de les conseqüències de les retallades aplicades per les administracions del PP en matèria educativa. No només hi ha menys professors i més alumnes, menys beques i ajuts, sinó que les instal·lacions són en molts casos pitjors. S'ha de dir que, la responsabilitat sobre el manteniment dels centres, la tenen els ajuntaments i, per tant, en el cas de La Soledat la té el Consistori de Palma. L'equip de govern que lidera el batle Mateu Isern (PP) s'ha caracteritzat per treure pit d'una gestió de l'estalvi. Periòdicament, el govern municipal surt a dir quant ha estalviat sense explicar quins són els efectes sobre els serveis públics que ofereix. En molts casos, i aquest n'és un exemple, l'estalvi s'ha produït a costa d'un deteriorament del servei.

Ara bé, la situació que s'ha produït a La Soledat també posa de manifest fins a quin punt els representants polítics han perdut credibilitat en el món educatiu. Malgrat que els tècnics defensin que no hi ha perill imminent, ja ningú no es creu ningú i manco quan es tracta de la seguretat física d'infants. Els anuncis d'actuacions que no arriben fan que la comunitat educativa perdi encara més la confiança en els representants, una confiança que s'ha deteriorat amb la gestió educativa d'aquesta legislatura, on l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) ha obert una fractura que serà difícil de tancar.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT