El Govern aplicarà una nova norma per l’ensenyament d’anglès el proper curs

Es desdoblaran les classes d’aquesta llengua i s’incorporarà en assignatures no lingüístiques si ho volen els centres i les famílies

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat en el ple del Parlament l’aplicació d’una nova normativa en substitució del polèmic TIL, que servirà per impulsar l’ensenyament de l’anglès i en anglès a partir del proper curs. La cap de l’Executiu ha apuntat que consensuarà aquesta norma amb la comunitat educativa i la dotarà de recursos, amb la qual cosa marcarà així la diferència amb l’actuació de l’anterior Executiu.

Només hi haurà entre 8 i 15 alumnes per aula a les hores d'anglès

Una de les novetats que incorporarà, pel que fa a l’ensenyament de l’anglès, serà el desdoblament de les aules perquè només hi hagi entre vuit i 15 alumnes a les hores d’ensenyament d’aquest idioma perquè siguin més efectives. Però, a la vegada, també s’impartiran assignatures no lingüístiques en anglès, tot i que això dependrà del projecte lingüístic de cada centre, de la voluntarietat de les famílies i dels recursos disponibles. I sempre partint del Decret de mínims pel que fa a l’ensenyament de llengües.

Armengol, que s’ha referit de manera reiterada a “l’herència enverinada” que ha deixat l’anterior Executiu del PP en aquest àmbit, ha denunciat que l’aplicació del TIL ha suposat una disminució de les competències lingüístiques en català, castellà i anglès. Ha recordat que el seu Govern ha deixat el TIL en via morta, ha augmentat la contractació d’auxiliars de conversa i ha permès mantenir els programes d’èxit que ja existien. I ara prepara una nova normativa per impulsar l’ensenyament d’una tercera llengua el proper curs.

Responia així al portaveu d’ El Pi, Jaume Font, que s’ha interessat pel calendari d’aplicació de la tercera llengua en l’ensenyament, ha criticat el caos generat per l’anterior Govern i ha reiterat la necessitat que els alumnes acabin dominant les dues llengües oficials i l’anglès quan acabin els seus estudis.

 

Més continguts de