Balears 28/08/2015

L'Assemblea: "Si qualcú va pensar en la lluita docent com a instrument pel seu interès polític anava ben errat"

La plataforma docent demana al Govern "una major dosi d'acció i de voluntat política" i lamenta no disposar de determinada informació d'Educació

Ara Balears
2 min
Reunió dels comitès de vaga amb Martí March. / CAIB

PalmaDesprés de la reunió entre Educació i els comitès de vaga d'ahir, l'Assemblea de Docents es manté en no desconvocar la vaga indefinida. Davant les declaracions del conseller Martí March en que deia no entendre "com la vaga no està desconvocada", la plataforma llança un avís a navegants: "Si qualcú va pensar en la lluita dels docents com a un instrument pel seu interès polític anava ben errat. Les nostres demandes continuen essent les mateixes i requereixen una solució".

En un comunicat, l'Assemblea Docents defensa la seva postura de no desconvocar la vaga educativa indefinida i demana al Govern "una major dosi d'acció i de voluntat política real". La principal crítica de l'entitat es la falta d'informació sobre determinades qüestions a negociar, referents principalment a la part econòmica de les mesures anunciades per la Conselleria per desactivar la vaga, com la recuperació de gairebé 800 docents abans de 2019 o la reducció de ràtios.

"Si la Conselleria ha fet una planificació d'acord amb raons econòmiques és perquè maneja unes xifres de costos de les mesures i de possible despesa en educació que a nosaltres no se'ns ha facilitat", assenyala la plataforma, que insisteix que "sense determinades informacions" se'ls fa "impossible negociar".

L'Assemblea lamenta també haver demanat "fins a tres vegades" al conseller si fa comptes de prorrogar el decret de mesures urgents de 2012 aprovat per Guillem Estarelles i que no se'ls va respondre en cap de les ocasions. La plataforma requereix altra informació sobre l'augment de places i els criteris utilitzats així com les ràtios a infantil, FP i als ensenyaments de règim especial. A més, l'Assemblea critica que en el referent a les ràtios "no es donen solucions als alumnes i docents que han de tornar a viure en aules massificades en el present curs" i que "l'augment de plantilla de 320 docents està condicionat per l'aplicació de la LOMQE als instituts i no per criteris pedagògics".

Altres qüestions que destaca l'Assemblea és que la proposta relativa a beques no s'hagi consensuat amb les famílies, que no s'han pres encara mesures per minimitzar les avaluacions de la LOMQE així com l'exigència que els nous currículums siguin fruit d'un procés participatiu.

L'Assemblea es tornarà a reunir amb la Conselleria la pròxima setmana per negociar entorn a un nou document que tengui en compte les esmenes fetes pels comitès al document anterior, que l'Assemblea critica per estar "més elaborat de cara a la premsa i com exercici de propaganda i d'autobombo, que no com un document real de treball".

stats