EDUCACIÓ

L'assemblea de docents de l'IES Llucmajor proposa fer un dia de “vaga parcial”

Demanen que la proposta sigui debatuda a la propera assemblea general prevista per aquest dimecres

Després de la signatura de l'acord de recuperació dels sexennis i de la paga extra de nadal de 2012 entre Martí March i els sindicats STEI, FE-CCOO i ANPE, els Docents ho advertiren: tornarien a incloure la vaga a l'ordre del dia de les seves assemblees. De moment, la proposta ja ha sorgit de l'assemblea de docents de l'IES Llucmajor, centre on imparteix classes un dels docents més significats de l'Assemblea, Jaume Sastre.

 

L'assemblea d'aquest centre demana fer una “vaga parcial” dimarts 15 de desembre, des de les 11h fins a les 15h. Igualment, proposen fer una concentració a Palma el mateix dia. Els docents han sol·licitat que aquesta proposta s'incorpori a l'ordre del dia de l'assemblea general convocada per a aquest dimecres 2 de desembre a l'IES Binissalem.

 

Els motius que al·leguen per convocar aquestes hores d'aturada són l'exigència “al futur govern espanyol” de la derogació de la LOMQE i la promulgació d'una nova llei d'educació consensuada amb el sector. També volen que el futur executiu estatal que sorgeixi de les eleccions del 20 de desembre “una reforma del sistema de finançament de les comunitats autònomes que faci justícia a les aportacions dels ciutadans de Balears i equilibri la balança fiscal”. Igualment, també insten el Govern a què faci una “millora significativa” del pressupost d'Educació per a 2016.

 

Durant la propera assemblea general els Docents tenen previst perfilar les mobilitzacions que ja han aprovat dur a terme durant aquest mes de setembre després d'haver criticat durament els pressuposts d'Educació confeccionats pel conseller March i el seu equip i després que s'hagin sentit “ignorats” en la negociació per la recuperació dels sexennis, que s'ha fet en el marc de la Mesa Sectorial d'Educació on hi ha representats els sindicats, i no amb el seu comitè de vaga.

El + vist

El + comentat