BOICOT PROVES LOMQE

Els docents tornaran a la vaga dia 19 contra les proves de la LOMQE

L'Assemblea crida a la unitat "als que es deixen influenciar per posicions pessimistes" per garantir l'èxit de la convocatòria d'aturada

L'Assemblea de Docents ha acordat avui en la darrera assemblea general tornar a fer vaga el proper dia 19 de maig coincidint amb la primera jornada de les proves que han de fer tots els alumnes de 3r de Primària i que preveu la LOMQE. Els Docents, que juntament amb l'STEI i FE-CCOO no han desconvocat la vaga indefinida convocada el setembre de 2013, tornaran a fer una jornada d'aturada a només quatre dies de les eleccions autonòmiques i municipals.

A la reunió d'aquest dijous a l'IES Marratxí també hi han estat presents, a més de mestres i professors, representants de les forces sindicals. "El treball unitari d'Assemblea, sindicats i altres organitzacions professionals és la pedra angular sobre la qual se sosté l'èxit de la convocatòria de vaga", diu l'Assemblea.

Han estat dos cursos intensos de lluita i els docents, tot i la decisió presa aquest dijous per àmplia majoria, i els Docents temen que el cansament passi factura. "Volem llançar un missatge a aquells companys que es deixen influenciar per posicions pessimistes. L'èxit de la vaga està assegurat si remam tots en la mateixa direcció. Posau-vos a remar", afegeixen.

Des de l'Assemblea argumenten que en la reunió del 28 d'abril entre els comitès de vaga i el director general d'Educació, Antoni Vera, els van plantejar la necessitat de negociar la implantació de la LOMQE, a més d'aturar les proves de tercer de Primària, a la qual cosa Vera no accedí. Igualment, recorden el dictamen que féu recentment el Consell Escolar de les Illes Balears, en què instaren la Conselleria a retardar la implantació de la nova llei educativa a ESO i Batxillerat, i la negativa del Govern a fer-ho. Denuncien la situació d'incertesa que ha generat el fet que s'estigui encara a l'espera del dictamen del Consell Consultiu per poder aprovar els currículums d'ESO per al curs que ve", de manera que entre els centres es veuen empesos a haver d'organitzar el curs següent sense que la normativa estigui aprovada, sense poder informar les famílies sobre les matèries que es cursaran a primer i tercer d'ESO quan ja estam dins ben entrat el maig, fet que crearà divisions en el si dels claustres, ja que la Conselleria és responsable de bloquejar les tres hores lectives per fer una assignatura".

Afirmen que el Govern els manté "en la més absoluta inseguretat jurídica i organitzativa i actua una vegada més amb una improvisació extrema". Per això, tornen a demanar que qualsevol aspecte que tingui a veure amb els currículums de la LOMQE a ESO es consensuï amb la comunitat educativa i que es posposi a després de les eleccions del 24-M.

La comunitat educativa s'oposa a les proves de la LOMQE, que la Conselleria d'Educació ha programat a les Illes per als dies 19 i 20 de maig, perquè les consideren "antipedagògiques".  FAPA i la plataforma Crida també han començat a enviar cartes a les famílies perquè sol·licitin informació a les direccions dels respectius centres sobre els exàmens, a fi que si no tenen clar l'objectiu d'aquestes proves, es puguin negar a fer-les. El moviment contrari a la LOMQE ha advertit aquesta setmana que no hi pot haver cap conseqüència sobre les famílies si es neguen que els seus fills facin els exàmens, com ha estat el cas de la trentena de centres educatius de Catalunya que aquesta setmana han fet aules buides com a mesura de boicot a les revàlides.