MC Epic denuncia que l'Ajuntament d'Eivissa ha gastat 300.000 € en informes jurídics irregulars

La normativa sobre contractació pública estableix que tots els contractes per una quantitat superior a 18.000 euros s'han de realitzar mitjançant concurs públic

El regidor del Moviment Ciutadà Epic Eivissa, Toni Vilallonga, ha denunciat que entre els anys 2005 i 2013 l'Ajuntament d'Eivissa ha gastat 305.701,50 euros en "serveis jurídics externs contractats irregularment". "Totes aquestes despeses s'han produït sense que hi hagi hagut cap contracte i sense que consti cap concurs públic" ha declarat Vilallonga.

La normativa sobre contractació pública estableix que tots els contractes per una quantitat superior a 18.000 euros s'han de realitzar mitjançant concurs públic, però que en aquest cas l'única factura superior a aquesta quantitat és una de 22.968 euros del 23 de febrer de l'any 2010. No obstant això, Vilallonga considera que des del Consistori el que s'ha fet és trossejar els contractes perquè no superés els 18.000 euros: "Un informe de la Junta Consultiva de Contractació del Ministeri d'Hisenda argumenta que els contractes de defensa jurídica de les institucions públiques s'han de realitzar de forma conjunta, amb els mínims contracte indispensables i respectant la lliure concurrència, i no amb múltiples contractes".

Vilallonga ha explicat també que el bufet d'advocats que més s'ha vist beneficiat per aquests contractes és el de Tornos i Associats, quija va elaborar els informes favorables al criteri defensat per l'Ajuntament d'Eivissa en el conflicte sobre l'estació d'autobusos Cetis. Tornos també és el bufet que ha portat els assumptes de l'Ajuntament de Vila en temes com els contenciosos d'Aqualia o les expropiacions al barri de Sa Penya.

El portaveu de MC Epic no ha qüestionat que es contracti a empreses externes, sinó el fet que la contractació es realitzi de manera opaca i sense lliure concurrència: "En un Ajuntament petit com Eivissa, no es pot tenir un equip jurídic tan ampli i tan especialitzat com per poder assumir tants assumptes. No obstant això, no es poden fraccionar aquests serveis en més de 50 factures diferents".

El + vist

El + comentat