EIVISSA

Manen la demolició forçosa d’una mansió a ses Salines d'Eivissa

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha començat els tràmits per a la demolició forçosa de la mansió del Corb Marí

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha començat els tràmits per a la demolició forçosa de la mansió del Corb Marí a ses Salines, a partir de la denúncia de l’organització ecologista GEN-GOB.

“Davant l’incompliment sistemàtic de les sentències de demolició de les obres il·legals a l’illa d’Eivissa, i les zones de gran valor ambiental i paisatgístic afectades per aquestes obres il·legals, el GEN va optar per personar-se com a part interessada en el tràmit d’execució de la sentència, per evitar que per absoluta desídia de les administracions implicades, que mai han mostrat el més mínim interès a restaurar la legalitat, comportés per més temps aquest inacceptable incompliment”, explicaren els ecologistes.

Segons digueren des del GEN-GOB, aquesta organització es va personar fa un any en el procediment d’execució de la sentència de demolició d’aquesta construcció, “en vista de la nul·la voluntat de les institucions implicades en el restabliment de l’àrea natural afectada”. L’inici d’aquestes obres fou denunciat el 1996 pel GEN-GOB i el TSJIB va dictaminar-ne la il·legalitat. “Es dóna, a més, la circumstància que l’estiu passat el nostre grup va detectar que l’habitatge en qüestió s’estava comercialitzant com a allotjament turístic, en una pàgina estrangera, per 50.000 euros setmanals durant la temporada d’estiu”, afegiren els ecologistes.

“Així, els propietaris d’aquest habitatge no només han vulnerat la llei en construir-lo il·legalment, sinó que, una vegada establerta la il·legalitat de les obres pels tribunals de justícia, no es detectà cap indici de voluntat per part dels implicats a acatar la sentència”, afirmaren.

D’altra banda, l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia va dictar ahir l’ordre de paralització contra les obres de l’habitatge del Xarco, que el GEN-GOB va denunciar a finals d’agost. Els tècnics comprovaren que les obres no s’ajustaven al que figura en la llicència.