PROSPECCIONS

El ‘Rainbow Warrior’ serà a Eivissa i Palma contra els sondejos

Vindrà entre l’11 i el 15 de juny

El vaixell almirall de l’organització ecologista Greenpeace, el Rainbow Warrior, recalarà en els ports d’Eivissa i de Palma entre els dies 11 i 15 de juny, segons confirmà ahir Julio Barea, responsable de campanyes de Greenpeace Espanya. Segons Barea, l’objectiu és amarrar al port d’Eivissa entre els dies 11 i 13 i posteriorment dirigir-se a Palma, on faran port fins al dia 15. D’aquesta manera, Greenpeace dóna el seu suport a una campanya mundial contra les prospeccions petrolíferes a les Illes Balears, les illes Canàries i el Cercle Polar Àrtic.

Està previst que durant la seva visita els responsables de Greenpeace realitzin una roda de premsa i vinguin acompanyats d’alguna personalitat per donar visiblitat mediàtica a la campanya antiprospeccions. Durant aquests dies es durà a terme una jornada de portes obertes en el vaixell perquè tots els interessats el puguin visitar i rebre informació de Greenpeace de primera mà. “Venim a les Balears per donar la màxima difusió possible a la lluita contra les prospeccions i reivindicar que és possible aconseguir una independència energètica dels hidrocarburs, que és una energia bruta i de la qual hauríem d’anar prescindint”, assenyalà Barea.

Aliança Mar Blava

Aquest anunci es produí durant l’assemblea de l’Aliança Mar Blava, que es va realitzar ahir a Eivissa. En aquesta trobada dels membres de l’entitat contrària a les prospeccions, es van explicar les gestions i el treball que s’està impulsant des de l’Aliança per combatre les prospeccions i es va anunciar un nou calendari d’activitats. Així, el proper 7 de juny, coincidint amb el Dia mundial de medi ambient, s’ha preparat una jornada destinada als infants perquè també expressin la seva oposició als sondejos. El 28 de juny s’ha previst un Dia d’Acció Global en el qual es coordinaran accions reivindicatives amb les altres plataformes antiprospeccions.

A més, l’Aliança Mar Blava prossegueix amb el treball en l’àmbit legal i en els despatxos, tant en l’àmbit domèstic com a Brussel·les: “Elaboram una queixa davant la Unió Europea que estam ultimant amb una advocada, i hem impulsat un grup de treball per afavorir un nou model energètic a Eivissa”, va comentar el portaveu de l’Aliança, Carlos Bravo.

El + vist

El + comentat