EIVISSA

El primer tinent d’alcalde de Vila deixa Els seus càrrecs

En una carta tramesa a l'alcaldessa, Daura explica que, per motius personals, prefereix abandonar els càrrecs al Consistori

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Joan Daura, ha decidit abandonar tots els seus càrrecs municipals. Les seves competències, que inclouen Obres i Conservació i Manteniment de l’espai urbà, seran assumides per l’alcaldessa. Tot i la renúncia, Daura no dimitirà com a regidor i mantindrà la disciplina de partit i, per tant, evitarà una nova crisi al govern municipal de la ciutat.

En una carta tramesa a l’alcaldessa, Daura explica que, per motius personals, prefereix abandonar els càrrecs al Consistori. Daura, amb llarga experiència en el món de l’empresa, va entrar a la llista municipal del PP l’any 2011 com a número 2 darrere de Marienna Sánchez-Jáuregui i, durant el primer govern d’aquesta legislatura, va assolir la responsabilitat d’Economia i Hisenda a l’Ajuntament d’Eivissa.

El pas de Daura pel govern municipal d’Eivissa ha estat marcat per la polèmica. La seva manera de treballar i el seu caràcter van xocar fortament amb els de Sánchez-Jáuregui i tots dos no van amagar mai les seves diferències. Unes relacions pèssimes que van esclatar definitivament quan el març de 2013 va publicar-se el cas Premsa Pitiüsa, que va provocar la destitució de Sánchez-Jáuregui. Daura es va posicionar contra l’alcaldessa en lloc de mantenir la unitat interna del partit i limitar les crítiques a l’àmbit intern.

Aquesta actitud va ser castigada per l’executiva del partit: quan Sánchez-Jáuregui fou forçada a dimitir, a priori qui l’havia de substituir era Daura com a número 2 de la llista, però el partit optà per Pilar Marí, número 5. En la següent remodelació de l’equip de govern se li llevaren les competències d’Economia i Hisenda i, en l’actualitat, Daura havia perdut pes en el govern de Vila.

El + vist

El + comentat