EMAYA tramita 12 multes en la primera setmana de sancions del servei de recollida de trastos

La Policia Local de Palma realitzarà entre els dies 25 de gener i 7 de febrer una campanya específica per frenar l'incivisme

12 sancions per abandonament de trastos el dia que no correspon al de recollida del barri o a l'hora indicada (de 20h a 22h). És el balanç que ha fet EMAYA després de la primera setmana de sancions relacionades amb el servei de recollida de trastos i mobles vells. El Servei d'Inspecció i Control d'EMAYA va iniciar aquesta campanya per conscienciar la població i disminuir l'incivisme. Un total de 14 controladors ambientals en torns de matí i vespre s'han dedicat aquesta setmana a la inspecció d'aquest servei de recollida. A més a més, han realitzat una tasca informativa a peu de carrer cap als veïns de Palma.

Les actes aixecades per aquests controladors es tramiten davant l' Ajuntament de Palma per via administrativa, que determina la quantia de la sanció proposada i ho comunica als ciutadans. Durant aquest període, EMAYA ja ha pogut realitzar un mapa dels punts més conflictius de la ciutat per prioritzar la vigilància d'aquestes àrees.

Les sancions s'han posat en els casos que es trobava el ciutadà en el moment de l'abandonament dels residus a barriades molt diverses de la ciutat. Altres motius de sanció han estat deixar trastos que no són objecte de servei de recollida -com electrodomèstics o aparells elèctrics- i deixar-los en un lloc inadequat.Tot i els incidents i incompliments, EMAYA està recollint el 75% dels trastos en els dies, hores i llocs indicats, front el 35% que es recollia de forma correcta abans dels canvis de servei.

A més a més, la Policia Local de Palma realitzarà entre els dies 25 de gener i 7 de febrer una campanya específica de sancions sobre l'incompliment del servei de recollida de trastos, els horaris de dipòsit de residus i els excrements dels cans. L'Ajuntament pretén frenar l'incivisme i promoure el comportament adequat dels ciutadans per tenir una Palma més neta. De fet, s'espera que aquestes sancions que s'estan duent a terme tenguin efecte d'exemple i que els ciutadans respectin més les indicacions d'horaris i condicions marcades per la recollida dels trastos.

 

El + vist

El + comentat