El Govern aprova mig centenar de mesures per a una dràstica reducció de gasos del 30% a Balears

L'Executiu aprova el Pla d'acció de mitigació contra el canvi climàtic 2013-2020, que pretén reduir l'emissió de gasos per adequar-se a les normatives europees

El Govern ha aprovat el Pla d'acció de mitigació contra el canvi climàtic 2013-2020, que té un cost de 1.041 milions d'euros i preveu una reducció "real" d'emissions de gasos d'efecte hivernacle a les Illes entre un 23,6% i un 30% a través de mesures concretes i quantificables.

El pla balear concreta 58 accions contra el canvi climàtic en matèria d'energia, transport, habitatge, agricultura, recursos hídrics, gestió forestal i protecció del sòl, contaminació atmosfèrica, gestió de residus, sanitat forestal, espais naturals i turisme.

El conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, ha presentat avui en roda de premsa aquest pla "seriós" que posarà en marxa durant vuit anys mesures concretes "aplicables" que es poden "valorar" i que afectarà totes les administracions públiques de les Illes Balears.

La disminució de gasos a l'Arxipèlag serà major o menor segons l'efectivitat del pla, que fixa com a any de referència el 2005, quan a les Balears es van emetre 9.982.410 tones de diòxid de carboni (CO2).

El pla recull la intenció del Govern balear de dur a terme un "comportament responsable" i contribuir, al costat de l'estat espanyol, a complir amb el compromís europeu de reduir un 20% les emissions de gasos hivernacle l'any 2020.

En la redacció d'aquest pla, hi han participat tots els departaments del Govern i, per primera vegada, l'Ajuntament de Palma.

El + vist

El + comentat