Arias Cañete demana finalment disculpes

Diu que va estar "desafortunat" amb el comentari sobre les dones

El candidat del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, ha demanat aquest dimecres al matí "disculpes" si ha "ofès algú" amb el comentari sobre les dones que li ha comportat una pluja de crítiques acusant-lo de masclista. Ell ha negat rotundament aquest qualificatiu. "Sempre he valorat les dones", ha dit, apel·lant a la seva trajectòria personal, professional i política.

En una entrevista a la Cope ha admès que va estar "desafortunat" en la forma d'expressar-se, fet que va "traslladar una imatge equivocada" d'ell. Preguntat sobre per què ha trigat tant a disculpar-se, s'ha justificant dient que esperava poder parlar en un mitjà de comunicació amb "gran audiència". "Als mítings hi ha un ambient molt diferent", ha afirmat. No obstant això, ha confessat també que no ho havia fet abans perquè "no esperava tanta polèmica".

Més endavant ha reiterat les disculpes i ha dit que "si donaven la volta al món" li semblava molt bé –recordant el ressò que les declaracions han tingut fora de les fronteres espanyoles–, però ha insistit que ell volia arribar a qui s'ha sentit ofès. Ha negat, en canvi, que el seu partit li hagi "imposat la llei del silenci" per intentar apaivagar el malestar.

Sobre la possibilitat que els socialistes europeus aprofitin les declaracions que Arias Cañete va fer divendres passat, l'endemà del cara a cara televisat, per intentar vetar-lo com a comissari europeu, ell ha intentat treure-hi importància. Ha assegurat que ara mateix no pensa en la possibilitat d'estar al govern de la Unió, sinó que està centrat a guanyar les eleccions de diumenge.

Cañete va desfermar la polèmica en dir l'endemà del cara a cara electoral a TVE amb la socialista Elena Valenciano – minut 02.50 del vídeo– que "el debat entre un home i una dona és molt complicat. Si fas un abús de superioritat intel·lectual, o el que sigui, sembla que ets un masclista que està acorralant una dona indefensa".