Eurobàsquet 2015
Esports 20/09/2015

Espanya, campiona de l'Eurobàsquet

Rudy no ha pogut acabar el partit per un fort cop després de fer un gran primer quart

Pau Gasol / AFP

BarcelonaLa selecció espanyola s'ha imposat a Lituània i s'ha proclamat campiona de l'Eurobàsquet. L'equip espanyol ha estat ben dirigit per un Sergio Scariolo que ha sabut sorprendre el rival lituà amb subtils, però ben pensades modificacions tàctiques.

Liderada per Pau Gasol i Rudy Fernández la selecció espanyola ha dominat els primers 16 minuts de partit, aconseguint una renda de 16 punts (34-18). Lituània, però, ha reaccionat abans del descans. L'equip entrenat per Jonas Kazlauskas ha millorat la seva defensa, ha controlat les seves pèrdues de pilota i ha atacat bé el rebot ofensiu, reduint la renda als 8 punts (41-33).

Espanya ha començat el tercer període amb un parcial d'11-2 que ha estirat la renda fins als 17 punts (52-35). L'equip espanyol, que ha perdut Rudy Fernández per un fort cop, ha arribat a tenir un avantatge de 18 punts (60-42).

La selecció espanyola, que ha defensat a un gran nivell durant els 40 minuts, ha sabut gestionar la renda durant l'últim període i proclamar-se campiona d'Europa per tercera vegada en sis anys.