Balears podrà tenir 39 noves oficines de farmàcies que sortiran a concurs

El conseller Sansaloni ha descartat que la presentació del catàleg tingui cap relació amb l'admissió de la querella d'un farmacèutic contra el Govern per no convocar concursos

A les Illes Balears es podran ubicar 39 noves oficines de farmàcia, segons els nous criteris poblacionals que s'aplicaran després de l'aprovació de la nova llei i que el Govern preveu treure a concurs en les pròximes setmanes.

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, i el director general de Farmàcia, César Vicente, han presentat en roda de premsa aquesta proposta de catàleg farmacèutic de les Balears que determina l'oferta total d'oficines de farmàcia existents i vacants.

Segons han explicat, aquesta proposta es fa basant-se en un nou criteri poblacional que rebaixa la unitat familiar de 4 a 2,5 membres i descarta habitatges buits, fet que elimina una població de 80.000 persones que no requeria accés a farmàcies.

De les 39 oficines, segons la distribució insular, 17 corresponen a Mallorca, 19 a Eivissa, 2 a Menorca i 1 a Formentera.

Sansaloni ha apuntat que, a més de les 39 farmàcies, n'hi ha quatre més que es troben en concurs, tres a Palma i una a Binissalem. Actualment, hi ha a Balears 436 oficines de farmàcia obertes.

El conseller i el director de Farmàcia han descartat que la presentació del catàleg tingui cap relació amb l'admissió de la querella d'un farmacèutic contra el Govern per no convocar concursos per a l'adjudicació de noves farmàcies, en què ha estat imputat Vicente.