SANT AGUSTÍ

L'Ajuntament de Felanitx treu el blindatge policial de les festes d'El Cosso

S'hi minimitzarà la presència de Guàrdia Civil i no hi haurà barreres

Les festes de Sant Agustí de Felanitx tindran una presència mínima d'agents de la Guàrdia Civil. El nou equip de govern ha començat els tràmits per desblindar les festes d'El Cosso, que durant els darrers dos anys han disposat d'un ampli dispositiu de barreres i agents de seguretat que han deslluït el caràcter festiu i reivindicatiu de l'esdeveniment. 

"Serà una presència testimonial", ha dit el batle, Joan Xamena. "La intenció és minimitzar la presència d'agents, que només hi hagi els necessaris", ha afegit Pere Cler, regidor de Festes. Membres de l'equip de govern ja han mantingut dues reunions amb la Benemèrita. La intenció és que només hi hagi presència d'agents del quarter felanitxer i llevar les barreres que no deixaven passar la gent a la sortida de l'ofici.

No es preveu cap altra modificació a la festa, llevat del fet que les autoritats no assistiran a missa. El nou consistori felanitxer ja ha anunciat que no participarà en actes religiosos, com l'assistència a les processons de Setmana Santa. "Cada regidor ho pot fer a títol individual", ha afirmat Xamena. Aquest fet no implicarà cap canvi en el ball dels cavallets o el pas per davall el pal·li.

Els 'flitats'

El blindatge policial d'El Cosso va ser una resposta del Govern del PP als aldarulls registrats l'any 2011. Els agents ruixaren amb gas lacrimogen membres de la penya i altres assistents i després s'acusà alguns joves de desordre públic.  El cas s'arxivà, però el dispositiu es va mantenir. De fet, l'equip de govern del PP ja havia preparat el dispositiu per a enguany, en col·laboració amb Delegació del govern central.

Pel que fa a les revetles, per a les quals es reclamava més participació ciutadana, l'equip de govern entrant no hi introduirà modificacions, perquè el programa ja estava fermat pel Consistori anterior. "Les contractacions de grups estaven fetes", ha indicat Cler, i ha afegit que tanmateix no hi hagués hagut temps de negociar-ne de noves.

 

Més continguts de