El Pi es decanta per un pacte progressista a Felanitx

Principi d'acord que dóna la batlia tres anys al Bloc i un a El Pi

Finalment hi haurà govern progressista a l'Ajuntament de Felanitx. Bloc per Felanitx, PSIB i El Pi acordaren ahir pactar i acabar amb anys de governs populars al municipi. La batlia es repartirà entre el candidat del Bloc, Joan Xamena, que es convertirà en el primer batle nacionalista de la localitat i que governarà 3 anys, i el candidat d'El Pi, Jaume Monserrat, que ho farà l'any restant.

L'acord, que han confirmat Xamena i Montserrat, ha de ser ratificat avui per les respectives assemblees locals. El Pi, que té la clau de la governabilitat al municipi, ha mantingut en les darreres setmanes converses a dues bandes: negociant, per una banda, amb les dues formacions d'esquerra i, per l'altra, amb el Partit Popular de l'actual batle, Biel Tauler. Finalment, els regionalistes han decidit decantar-se pels progressistes. Els tres partits de l'acord de govern explicaran demà en roda de premsa els detalls del pacte.

El passat 24 de maig el PP va perdre la majoria absoluta i va passar de 10 a 7 regidors. Davant es trobaven el Bloc amb 5, el PSIB amb 3 i El Pi amb 2. Aquest darrer tenia la clau de govern. Junts, Bloc, PSIB i El Pi sumen 10 regidors.