Balears tendrà una proposta per un nou finançament a l'inici de 2016

El Govern ja treballa en un nou sistema i un nou REB per negociar amb Madrid

El Govern balear tindrà tancada la seva proposta de nou Règim Especial de Balears (REB) i del nou sistema de finançament en el primer semestre de 2016, per a això buscarà un ampli diàleg amb els sectors econòmics i socials de les illes.

La presidenta de Balears, Francina Armengol, ha afirmat avui que per aplicar totes les mesures que vol treure endavant l'executiu balear durant aquesta legislatura "fan falta més recursos econòmics". "Sens dubte, aquest és el cavall de batalla del Govern des del minut un", ha manifestat Armengol, que ha comentat que el seu govern treballa en la redacció del nou REB i en la proposta del sistema de finançament que defensarà davant l'executiu central.

L'executiu balear vol que en aquests dos assumptes participi la societat civil i els diferents partits polítics amb les seves propostes i idees. "Estem reclamant amb fortalesa allò que necessitem", així com el pagament de les quantitats milionàries que encara deu l'Estat a Balears, ha comentat Armengol, que ha asseverat: "governi qui governi a Madrid serem reivindicatius demanant els que ens correspon en justícia".

Armengol ha reiterat que el Govern "no comparteix" la política d'"austeritat i retallades" que imposa l'Estat a les comunitats autònomes en ocasió de la redacció dels pressupostos autonòmics del proper any. Malgrat això, el Govern balear complirà amb l'objectiu de dèficit del 0,3% fixat per al proper any perquè "evidentment cal complir la legalitat", ha postil·lat.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha recordat que el deute públic de la comunitat autònoma ascendeix a gairebé 9.000 milions d'euros i que la balança fiscal de Balears és de 2.000 milions d'euros, és a dir, 700 milions més que la xifra oficial que ha donat el Govern d'Espanya. En ocasió dels primers 80 dies de govern, la presidenta i els consellers s'han reunit avui en el Santuari de La nostra Senyora de Gracia, a Llucmajor, en una jornada de treball per analitzar els seus objectius de govern.

Més continguts de