LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 12/10/2014

Aquest dilluns podeu gaudir del Firó de Llucmajor i de diversos seminaris

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

5 min

El Firó

Llucmajor

El Firó

El municipi de Llucmajor ha celebrat enguany la 468a edició de les seves tradicionals fires, que conclouen avui amb el Firó. Durant la jornada es podrà visitar de 10 a 13 hores la XXXV Mostra llucmajorera al passeig de Jaume III. A les 12 hores, hi haurà l'entrega de premis de la portada del programa de les festes d'enguany. Així mateix, a les 18 hores es podrà gaudir de teatre infantil amb l'obra 'Cantant animalades', de Centiments Teatre. A les 20 hores al claustre de Sant Bonaventura, hi tindrà lloc un concert de l'orquestra de cambra de l'associació Amics de la música.

Podeu consultar en més detall els actes prevists per avui aquí.

'Suport financer a la internacionalització empresarial' / Seminari

Conselleria d'Economia i Competitivitat (Polígon de Son Castelló. Palma) / De 16 a 20 h.

L'ICEX organitza un seminari dedicat a donar a conèixer els diversos programes i serveis existents per a la internacionalització de les empreses balears. L'objectiu d'aquesta jornada és donar a conèixer els diversos programes i serveis que existeixen per afavorir la internacionalització de les empreses de les Illes Balears.

El seminari està estructurat en dues parts: la primera se centrarà en el suport financer d'organismes públics, Cofides, ICO, CESCE, CDTI i ISBA, i a la segona es debatrà sobre els principals serveis i programes de suport a la internacionalització. A més, s'hi presentarà l'experiència internacional de l'empresa balear Logitravel.

Aquest seminari està organitzat en un format dinàmic amb l'objectiu de fer-hi partícips els assistents a través de taules rodones i col·loquis.

En el programa, hi trobareu tota la informació.

Setmana de cuina mallorquina

Local de l'OCB de Campos / 20 h.

Com cada any, la delegació de l'Obra Cultural Balear de Campos organitza la Setmana de cuina mallorquina, que s'enceta avui. Així, el primer acte d'aquesta setmana serà el tradicional pregó, que, en aquesta ocasió, anirà a càrrec del professor de la Universitat i filòleg Miquel Sbert i el cuiner campaner Miquel Vicens 'Calent'. Ambdós parlaran sobre 'La cuina del cançoner'. El preu per a tota la setmana és de 4 euros.

Podeu veure totes les activitat programades durant la Setmana de cuina mallorquina de Campos i d'altres activitats de l'OCB en aquest enllaç.

'Linkedin per a empreses i professionals' / Xerrada

Edifici Pau Seguí-PIME Ciutadella / 19 h.

Joan R. Sánchez Tuomala ofereix la conferència titulada 'Linkedin per a empreses i professionals'. La xerrada serveix com a sessió introductòria d'un curs pràctic i gratuït de 15 hores que s'inicia dia 22 d'octubre.

Aquí trobareu més informació sobre el curs.

Mobilitat i gestió del territori a Menorca / Cicle de debats

Cercle Artístic de Ciutadella / Cada dia fins dijous, de 19 a 20.30 h

Debat

El cicle de debats 'Mobilitat i gestió del territori a Menorca' vol oferir un espai de reflexió sobre aquesta problemàtica. És coordinat per Oriol Nel·lo de la UAB i organitzat conjuntament pel Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears i l'Institut Menorquí d'Estudis, en el marc del Màster d'Estudis Territorials i de la Població de la UAB. El cicle constarà de quatre sessions que es desenvoluparan de manera consecutiva i en les quals s'abordarà, des de la perspectiva acadèmica i ciutadana, diversos aspectes de la problemàtica de la mobilitat.

Cada sessió serà oberta per una intervenció de caràcter general sobre un dels aspectes de la problemàtica de la mobilitat (l'accessibilitat exterior, el transport públic, la mobilitat privada...), a continuació s'exposarà com aquesta qüestió es planteja a l'illa i seguirà la intervenció de dues institucions que han tingut intervenció en el debat sobre el tema. A continuació, s'obrirà una conversa amb tots els assistents.

'Retrats sense motllo'/ Exposició

Museu Es Baluard (Palma) / 13 h. Es podrà visitar fins al 16 d'octubre

Per celebrar el Dia mundial de la salut mental, que va ser l'11 d'octubre, a Es Baluard es pot visitar la mostra 'Retrats sense motllo', amb els resultats del taller dut a terme amb sis pacients de la Unitat de Geriatria de l'Àrea Hospitalària de Salut Mental.

El treball conjunt i en col·laboració amb l'Àrea Hospitalària de Salut Mental s'ha desenvolupat amb continuïtat des de l'any 2008 i es formalitza amb un conveni de col·laboració el 2010 entre Es Baluard i en aquells moments Gesma (Àrea Hospitalària de Salut Mental en l'actualitat).

Exposició fotogràfica 'Eivissa hippy' de Josep Soler

Hippy Market Punta Arabí (es Canar, Eivissa) / Fins al 29 d'octubre

yyy

El fotògraf català Josep Soler (Barcelona, 1935) va realitzar, durant les dècades dels anys setanta i vuitanta, diversos reportatges a Eivissa i Formentera que exposen, d'una banda, la mirada rural de les illes i, d'una altra, la comunitat hippy.

Una selecció d'imatges, totes en blanc i negre, es podran veure al Club Punta Arabí, popular per ser responsable de la gestió d'un dels grans 'hippy markets' de l'illa, amb més de 500 llocs.

Isabel Echarri / Exposició

Espacio Micus (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

gfdgdg

Una selecció d'obres d'èpoques diferents de l'artista navarresa Isabel Echarri (Vera de Bidasoa, 1929), que des dels anys seixanta resideix entre Formentera i París. Es tracta d'una artista que molts defineixen com a creativa, imaginativa, productiva, carismàtica i enginyosa, i que ara presenta una selecció de treballs en què el blanc absolut és el protagonista.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

Heinz Vontin. Fotografies

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina, Chus Adamuz, va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza / Exposició

Louis 21 (Palma) / de 10.30 h a 14 h / Fins al 15 de novembre

fsafsaf

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el Museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment ara es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic de dimarts a dissabtes.

'Los Restos', de Pep Carrió / Exposició

Lluc Fluxà ESPAI H.C (Palma) / Fins al 28 de novembre

yhyyy

Pep Carrió exposa 'Los Restos' a la galeria Lluc Fluxà ESPAI H.C.

stats