Europa es posa les e-piles

Ja era hora! El president de la Comissió Europea, Sr. Juncker, ha donat més pistes aquesta setmana del camí a seguir fins a aconseguir el mercat únic europeu digital. Ens espera un any i mig de voràgine norma-tiva d’unificació de legislació en matèria de consum, protecció de dades, impostos o telecomunicacions. Les possibilitats són immenses. Fins ara les compres on-line realitzades entre empreses i particulars de diferents països són un percentatge ridícul. La inseguretat d’haver d’aplicar normes i impostos desconeguts de països del teu entorn ha provocat que un gran nombre d’empreses descarti campanyes específiques fora d’Espanya. Si la unió política europea pareix complicada, caldrà tornar als orígens del Mercat Comú, ara digital. Si es tracta de guanyar doblers és més fàcil entendre’s.

Unificar gestió de l’IVA, drets d’autor, protecció de dades o drets dels consumidors facilitarà que les pime digitals puguin vendre, sense traves, igual al nostre Estat que a la resta d’Europa.

També continuen obsessionats amb la guerra als monopolis de les grans tecnològiques americanes. Sempre ens quedarà Europa, passin i mirin...

 

Més continguts de