El Consell de Formentera demana que retirin el nom de Matas dels edificis públics

La proposta formulada per l'equip de govern de Gent per Formentera ha estat aprovada per unanimitat

El ple del Consell de Formentera ha aprovat demanar al Govern balear que retiri el nom de l'expresident Jaume Matas, que compleix condemna per corrupció, de les plaques commemoratives dels edificis públics.

La proposta formulada per l'equip de govern de Gent per Formentera (GxF), i tot i que ha suscitat el debat amb el grup de l'oposició del Partit Popular, finalment ha estat aprovada per unanimitat, ha informat el Consell de Formentera.

Entre els edificis públics que porten el nom de Jaume Matas en la seva placa commemorativa es troba l'hospital de Formentera.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha comparegut davant el ple per donar compte de la seva gestió al capdavant de la Presidència i del servei de Policia.

En el seu discurs, ha justificat la retirada de nom de Matas de les plaques dels edificis de titularitat pública perquè segons Ferrer, l'expresident de les Balears es troba entre els càrrecs públics que "han estat més preocupats en beneficiar els seus interessos particulars que en defensar el interès general ".

"Jaume Matas està complint pena de presó per tràfic d'influències, i encara té més causes pendents de ser jutjades", ha recordat Ferrer.

El ple de la Pitiüsa menor també ha aprovat la signatura d'un conveni entre el Consell de Formentera i la Xarxa Digital de Comunicacions mòbils, per millorar la comunicació dels serveis de seguretat i emergència del Consell amb la resta dels de la comunitat autònoma.

El + vist

El + comentat