El PP vota en contra de rebutjar el franquisme al Parlament

MÉS critica la decisió dels conservadors arran d'una proposició no de llei de la coalició ecosobiranista. La proposta també demana retirar la simbologia feixista dels carrers de Mallorca i aplicar la doctrina de l'ONU

MÉS ha criticat avui que el PP, amb la seva majoria, hagi rebutjat en comissió parlamentària una iniciativa de la coalició per rebutjar la dictadura franquista i recuperar la memòria històrica democràtica de les Balears. "El grup MÉS lamenta que el PP rebutgi, un cop més, condemnar el franquisme i s'alineï amb la dictadura", assenyala la coalició en una nota de premsa.

El PP ha votat avui en contra d'una proposició no de llei de MÉS que ha estat debatuda a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, en la qual, entre d'altres, es demanava que la cambra balear expressàs "de manera clara i inequívoca el seu rebuig i condemna al règim dictatorial del general Franco, així com de qualsevol manifestació política que faci exaltació o el tingui com a referent".

"Lamentem no haver pogut consensuar una condemna d'uns fets del passat dels quals cap membre de la societat no en pot estar orgullós. Pensem que una societat ha de poder sentir orgullosa d'una tradició democràtica i parlamentària", afirma el diputat de MÉS, Miguel Àngel Mas, que ha defensat la iniciativa.

La proposició no de llei sol·licitava també que el Parlament instàs el Govern, consells insulars i ajuntaments de les Balears a retirar i substituir la simbologia del règim franquista; a aplicar la doctrina de les Nacions Unides sobre els crims contra la humanitat; impulsar conjuntament amb les associacions una llei per a la recuperació de la memòria històrica democràtica de Balears; i a substituir l'actual llei de símbols per una nova norma.