LLIGA ADELANTE
Esports 07/02/2016

El coer posa a lloc el Mallorca (2-3)

Els vermells es deixen remuntar davant el Bilbao Athletic i sumen la primera derrota de l'era Fernando Vázquez

Ara Balears
Els jugadors del Bilbao Athletic celebren un dels seus gols. / LFP

PalmaEl coer de la Lliga Adelante, el Bilbao Athletic, ha posat a lloc el Mallorca (2-3). Els bascos s'han emportat els tres punts de Son Moix després que els homes de Fernando Vázquez es deixassin remuntar un marcador que els somreia a l'inici de la segona part. D'aquesta manera, els vermells sumen la primera derrota amb el tècnic gallec a la banqueta.

Semblava que el Mallorca havia deixat enrere els defectes. Però tal com va dir Vázquez en la prèvia, no han fet res i els joves lleons els ho han recordat. Perquè l'equip ha tornat a cometre errades de concentració que els han sentenciat. Les dades són devastadores i mostren la realitat: el Bilbao Athletic ha sumat 6 punts dels 18 que acumula contra el Mallorca, equip al qual ha marcat 6 dels 14 gols que ha aconseguit.

Per si la derrota no fos suficient, Vázquez perdrà tres peces importants en el seu esquema amb vista al proper partit. Wellenreuther, per protestar una vegada finalitzat el partit, i Yuste han estat expulsats. A més, Sissoko ha vist la cinquena groga, per la qual cosa tampoc es podrà enfrontar al Numància en la pròxima jornada.

El filial de l'Athletic ha jugat millor que el seu rival en els primers minuts però ha anat perdent manxa a mesura que els mallorquinistes, amb el mateix onze que la jornada passada va derrotar la Ponferradina (0-2), amb excepció del migcampista Héctor Yuste, s'entonaven.

Després d'una caiguda dins l'àrea d'Acuña, una sorpresa a l'onze, Lago Junior ha encetat el marcador. L'extrem ha aprofitat un rebuig del porter a xut de Biel Company per posar en avantatge els vermells. Una avantatge que no han sabut defensar. Només tres minuts més tard, Xabier Etxeberria, al més pur estil Leo Messi, driblant amb cama esquerra i deixant a terra tres rivals, ha empatat. Wellenreuther se l'ha menjat.

El gol ha deixat grogui el conjunt vermell. Nervis, errades, imprecisions. Tot allò que semblava que s'havia deixat de banda amb Vázquez a la banqueta ha tornat a aparèixer sobre la gespa de Son Moix. Els de José Ángel 'Cuco' Ziganda s'han sentit còmodes i han controlat el que restava de la primera part. Situació que no ha agradat al tècnic gallec, que abans del descans ja havia enviat a escalfar diversos dels jugadors suplents.

Abans que el tècnic gallec fes els canvis, Lucas Aveldaño ha tornat a posar per davant el Mallorca. El central argentí ha rematat un córner de cap per fer pujar el segon. Semblava que amb aquest gol el partit estava vist per a sentència. Però no es comptava amb l'handicap dels errors, en aquesta ocasió de Wellenreuther. El jove porter alemany no ha sortit bé i ha permès a Santamaría empatar només sis minuts després del gol d'Aveldaño.

L'empat ha esperonat l'entrenador. Ha substituït la punta d'atac i ha fet entrar Ortuño i Óscar Díaz en els llocs d'Acuña i Brandon. L'atac del Mallorca s'ha reactivat però sense culminar en gols. A diferència del Bilbao, Vesga, en el minut 67, ha fet pujar el tercer.

A partir d'aquest moment el Mallorca ha cercat l'empat a tomba oberta. Sissoko ha enviat una pilota i s'ha reclamat un penal. Però no ha estat possible. El Mallorca ha perdut contra el coer. Tornen els dubtes. El Bilbao Athletic ha recordat al Mallorca on es troba actualment.