Guanyem es compromet a reduïr l'interinitat de les policies locals

Manel Carmona s'ha compromès a modificar la Llei de Coordinació d'interins així com el reglament que la desenvolupa

El cap de llista de guanyem a les eleccions del 24 de maig, Manel Carmona, s'ha compromès aquest dissabte a modificar la Llei de Coordinació d'interins de les policies locals de Balears amb la intenció de reduir l'alt percentatge d'interinitat en aquests cossos, que arriba al 26%.

Els caps de llista de guanyem a Palma i al Parlament, Maribel Alcázar i Manel Carmona, respectivament, s'han reunit amb representants de la Plataforma per a l'estabilitat de la policia local i amb l'Associació de policies locals interins de les Balears, ha informat la formació en un comunicat.

Carmona s'ha compromès a modificar, amb la participació dels col·lectius implicats, la Llei de Coordinació així com el reglament que la desenvolupa, aprovats pel govern aquesta setmana, ja en precampanya electoral.

El líder de guanyem ha criticat el deteriorament de les condicions laborals, el dels policies locals, molt especialment entre els interins que ja arriben al 26% del conjunt de les plantilles amb uns 600 agents i ha lamentat que es conculquen drets tan bàsics com la igualtat salarial per a un mateix lloc de treball.

Carmona ha criticat que hi hagi agents que porten fins a 10 i 12 anys en situació d'interinitat sense poder accedir a formació contínua i especialització ni a promoció interna, molts d'ells són contractats en ocasions només per tres mesos.

S'ha compromès a regularitzar aquest col·lectiu ja que considera que, per ser agents de l'autoritat amb capacitat sancionadora, és molt important la seva condició de funcionaris de carrera per poder exigir-los el respecte als drets fonamentals de la ciutadania