Publicitat
Publicitat

L'IMAS garanteix que els nous sol·licitants cobraran la renda mínima

Atribueix l'anunci de manca de pressupost a un "error" dels tècnics

La presidenta de l'IMAS (Institut Mallorquí d'Afers Socials), Catalina Cirer, ha assegurat avui durant el ple del Consell de Mallorca que els nous sol·licitants de la renda mínima d'inserció cobraran la prestació, ja que hi ha pressupost disponible. La institució va enviar ahir un correu electrònic als ajuntaments afectats que deixa sense efecte l'anunci de manca de liquiditat, fet el 25 de novembre. Cirer l'ha atribuït a un error dels tècnics. "L'equip directiu no n'havia donat l'ordre", ha indicat.

Cirer també ha informat que els nous sol·licitants pendents d'aprovació són 144 (89 de novembre i 55 de desembre). El PSOE havia denunciat que eren uns 250. La presidenta ha lamentat el "cúmul de malentesos" que ha duit a aquesta situació.

"Contradiccions"

La portaveu socialista de Santa Margalida, Bea Gamundí, ha lamentat algunes "contradiccions" de l'IMAS. Denuncia que, tot i que s'atribueixi a un error, l'Ajuntament té constància d'una nova sol·licitud que va anar a la comissió de novembre i es va deixar pendent de pagament. D'altra banda, ha recordat que el febrer de 2012 ja hi hagué una situació semblant. En aquella ocasió també es comunicà per correu electrònic la paralització en la tramitació de sol·licituds per manca de pressupost. Així mateix, ha criticat que el Consell es dirigeixi als ajuntaments per mitjà de documents no oficials.

El PSOE ja havia denunciat la paralització dels ajuts fa una setmana.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT