El Consell atura l'entrada de 120.000 tones de fems de l'estranger

La importació de residus s'atura de manera definitiva i la institució insular descarta que s'hagin de pagar indemnitzacions

El Consell de Mallorca atura definitivament la importació de residus de l'estranger. Així ho ha anunciat la consellera insular de Medi Ambient, Sandra Espeja, aquest dimecres matí. Serà el ple de la institució insular del proper 12 de novembre el que formalitzarà aquesta decisió.

En total seran 120.000 les tones de residus d'Irlanda i Itàlia que s'evitarà que arribin a Mallorca per ser incinerades a Son Reus. Les previsions del Consell eren que des del setembre fins a final d'any entrassin encara pel port d'Alcúdia fins a 50.000 tones, però d'aquestes finalment només n'arribaran 30.000 procedents de Giuliano i Tufino i d'Irlanda. Les 20.000 restants, juntament amb les 100.000 que es preveien per a l'any que ve procedents de Roma, són les que es descarten definitivament que s'importin.

"No hi haurà indemnitzacions", ha dit Espeja, ja que així ho asseguren els informes jurídics i econòmics del Consell. Pel que fa a la possible repercussió que pugui tenir aquesta operació sobre les tarifes, la consellera insular ha afirmat que la revocació no implicarà un augment per a 2016, sinó que la taxa quedarà congelada.

El + vist

El + comentat