21 denúncies per incivisme en matèria de residus a Inca

L'Ajuntament admet que no pot controlar els abocaments irregulars

La Policia Local d'Inca ha interposat 21 denúncies per incivisme en matèria de residus durant una campanya especial de vigilància que ha durat quatre mesos. En concret, es tracta de sancions que van dels 30 euros, quan es tracta d'excrements de ca, fins als 900, la més alta, quan es tracta d'abocament incontrolat d'enderrocs.

El major en cap de la policia inquera, Baltasar Perelló, ha admès que els efectius no poden controlar aquest tipus d'actituds incíviques. "L'any 2000 ja vàrem fer una gran campanya contra els excrements de cans i no hem avançat", ha lamentat avui dematí.

Abocaments incontrolats

Un dels problemes més evidents de la gestió de residus a Inca és la gran quantitat d'abocaments incontrolats que es registren tant a foravila com en els punts verds i zones de contenidors. Rafel Torres, batle del municipi, ho ha atribuït en part al que s'anomena "turisme de residus". De fet, s'han imposat multes a gent d'altres pobles que tira el fems a Inca perquè en el seu municipi s'aplica el sistema de recollida porta per porta i no hi ha contenidors.

Els punts negres on es fan abocaments són el camí vell de Biniamar, el carrer de Sant Bartomeu, l'Escorxador, els voltants de l'Ermita i el camí vell de Costitx, entre d'altres.

La campanya s'ha dut a terme motivada per la gran quantitat de queixes dels ciutadans, segons ha explicat Perelló. La iniciativa, feta efectiva per dos agents de paisà, es posà en marxa a mitjan octubre.

El + vist

El + comentat