La piscina coberta d'Inca perd aigua des de fa anys

L'ajuntament anuncia una reparació "urgent" per poder tornar a obrir al setembre

La piscina pública coberta d'Inca perd aigua des de fa almenys quatre anys. Així ho ha denunciat avui el nou ajuntament de la capital del Raiguer, que s'ha compromès a elaborar un projecte per intentar arreglar els desperfectes aquest estiu. La principal mesura serà col·locar un nou "liner", una làmina de PVC per impermeabilitzar la instal·lació i evitar les filtracions.

Ara bé, també poden sorgir problemes degut a la manca de manteniment de l'espai. A la pèrdua d'aigua -no quantificada encara- s'hi afegeixen possibles danys a l'estructura de la piscina, provocats per la contínua corrosió. "Hem d'actuar quant abans millor", ha declarat el regidor d'Esports, Gori Ferrà. La piscina va estar tancada l'estiu passat per fer-hi millores, que no varen incloure aquesta reparació.

Les goteres són presents en tot el perímetre de la piscina, on s'han dut a terme actuacions improvisades i poc segures, com la protecció d'un endoll amb una estoreta. L'aigua omple bona part del terra, que no s'inunda perquè la dirigeix cap a un pou.

L'anterior equip de govern ja havia previst una partida econòmica, inclosa en el pla d'inversions procedents del superàvit, per arreglar aquest assumpte. Es tracta d'una partida de 90.000 euros, que també incloïa altres actuacions. Això no obstant, l'oposició no tenia constància d'aquesta situació, segons ha indicat avui el primer edil, Virgilio Moreno. El PSOE com a partit haurà d'actuar per reactivar aquesta inversió, ja que l'havia impugnat quan el PP la va impulsar a través d'una modificació de crèdit per executar un gran paquet d'inversions.

Una piscina problemàtica

La piscina de Crist Rei es va inaugurar fa 11 anys. Les instal·lacions es varen haver de tancar el març de l'any passat, per mor d'un tall de llum, degut al fet que l'empresa concessionària, Sport Inca, no pagava les factures d'electricitat. Durant aquest curs, ha estat gestionada directament pel Consistori. De fet, les instal·lacions són problemàtiques des de la seva construcció, quan ja varen tenir un important sobrecost.

 

El + vist

El + comentat