Incendi a Mallorca
Balears 28/07/2013

Indignació, picabaralles i debat polític a la xarxa per mor de l'incendi

Biel Barceló (PSM) critica que alguns es facin "publireportatges" i Antoni Camps (PP) exigeix a Francina Armengol (PSIB-PSOE) que visiti Andratx després d'haver passat uns dies de "platja i canyes"

Xavier Gispert Zegri
2 min
Piulada Antoni Camps (PP) arran de l'incendi a Andratx

PalmaEl panorama desolador que està deixant l'incendi que s'inicià divendres a Andratx ha fet bullir la xarxa de missatges de solidaritat amb els veïns de les zones afectades i els cossos que treballen en l'extinció. Les felicitacions als bombers i a l'Ibanat han estat múltiples i duren des de divendres passat.

Amb el pas dels dies, però, no han estat pocs els que també han començat a mostrar la seva indignació amb les autoritats públiques, recordant les retallades en alguns dels principals cossos competents en matèria foestal. Consideren que la prevenció i extinció d'incendis ha quedat tocada després que el Govern de José Ramón Bazá acabés amb Espais Natura i reduís els treballadors de l'IBANAT.

Algunes de les piulades que més repercussió han tingut han estat les dels treballadors del propi cos de bombers. Han volgut denunciar, a través de Twitter, les fotos que s'estan fent els polítics "mentre retallen" les seves plantilles. Els bombers també han criticat l'absència dels caps d'aquest cos en les reunions de coordinació

A banda dels bombers, però, persones de molts diferents àmbits s'han mostrat indignades amb la situació a trvés de Twitter. L'activista cultural i músic de Taverners Marcel Pich ha demanat "dimissió i justícia". El membre del GOB Jaume Adrover s'ha mostrat indignat amb la gestió de les imatges de l'incendi per part de la televisió autonòmica, IB3. I des diferents moviments socials, agrupats al voltant del portal contrainfo.cat, s'ha elaborat ja un "cartell de denúncia" que ha corregut prou per Twitter i Facebook.

Picabaralles entre polítics

També hi ha hagut internautes que s'han mostrat més prudents. Per exemple, el regidor de Palma Antoni Noguera, qui considera, sobre les responsabilitats de l'incendi, que ara cal solucionar la situació i després ja s'analitzaran altres qüestions. O l'enginyer forestal Oriol Domenech, que creu que no s'han de "mesclar" temes.

El secretari general del PSM, Biel Barceló, no ha volgut fer cap crítica directa a l'executiu. Ara bé, després de ser interpel·lat per una internauta que criticava no haver-lo vist a la zona, Barceló ha replicat que alguns hi acudeixen de forma discreta i no "amb publireportatges" que, al seu parer, "embafen".

Entre les piulades polèmiques també cal destacar la del diputat per Menorca Antoni Camps, qui ha acusat la cap de l'oposició, Francina Armengol, d'estar "de canyes" i no passar per Andratx.

Es pot seguir tota la informació oficial de l'incendi, al moment, a través de la @xarxaforestal, el @112IllesBalears i també de @ConselleriaAAPP. Tanmateix, són moltes les persone que, des de diferents punts, han anat informant al respecte.

stats