L'estudi de Miró a Mallorca es trasllada a Londres

La galeria Mayoral presenta una exposició a la capital britànica en la qual es podrà conèixer l'hàbitat creatiu que el geni va tenir a l'illa

L'exposició es podrà visitar del 21 de gener al 12 de febrer.

L'estudi que l'any 1956 Joan Miró va establir a Mallorca es trasllada a Londres. La galeria Mayoral hi ha organitzat l'exposició 'Miró's Studio' amb motiu del 60è aniversari de la creació de l'estudi a Palma, en la qual es pretén donar a conèixer l'hàbitat creatiu que l'artista va establir a l'illa. La mostra, comissariada per Elvira Cámara, directora de la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca, inclou 25 pintures i dibuixos de l'artista, a més d'una gran quantitat de material històric i d'arxiu.

"Quan tancava la porta sabia que estava tallant tot contacte amb el món exterior. Entrava en el seu univers imaginari"

Joan Punyet Miró Historiador i nét de l'artista

'Miró's Studio' presenta l'entorn immersiu que evoca l'univers poètic de l'atelier de l'artista. El nét de l'artista, Joan Punyet Miró, que ha col·laborat en la producció d'una exposició que es podrà visitar del 21 de gener al 12 de febrer, destaca la influència del taller mallorquí en la producció creativa del geni, sobretot la llum de la Mediterrània.

"L'estudi va oferir a Miró un entorn de treball adequat. Quan tancava la porta sabia que estava tallant tot contacte amb el món exterior i entrava en el seu univers imaginari. Aquest espai imaginari, la seva realitat, es disposava sobre un fons de llum de la Mediterrània, els colors i les formes...", explica l'historiador Punyet Miró.

Un refugi després de la Segona Guerra Mundial

Després d'haver viscut a diferents llocs d'Europa al llarg de la seva vida, sovint en diferents llocs al mateix temps a París i Espanya, finalment es va establir a Mallorca el 1956, on s'havia emportat la seva família durant la Segona Guerra Mundial. L'estudi a Mallorca es va convertir en un refugi per a Miró i hi va treballar, sense descans, des d’aquell moment fins que va morir, el 1983.

Fa seixanta anys, el 1956, l'estudi va ser dissenyat pel gran amic de Miró, el conegut arquitecte català Josep Lluís Sert, qui dissenyaria la Fundació Miró de Barcelona vint anys després, el 1976. Treballant des del seu exili a Nova York, Sert es comunicava amb Miró a través d'una sèrie de cartes per elaborar el disseny de l’estudi. Aquests documents de gran importància s'inclouen en un segon espai de l'exposició, on els visitants poden aprendre més sobre la producció artística extraordinària de l'estudi a través d'imatges d'arxiu i els efectes personals de l'artista.

 

Més continguts de