Balears 18/07/2013

El Govern paralitza la tramitació de la línia d'alta tensió del Llevant

L'executiu assegura que vol trobar "alternatives" a l'impacte del projecte de Red Eléctrica

Mercè Pinya
1 min
Torre de Red Eléctrica

PalmaLa Conselleria d'Economia i Competitivitat ha anunciat aquest migdia mitjançant un comunicat la suspensió de la tramitació de l'autorització del projecte de línia d'alta tensió presentat per Red Eléctrica Española. L'ordre de paralització, signada pel director general d'Indústria i Energia,Jaime Ochogavía, comunica a la companyia impulsora i als ajuntaments de Manacor, Sant Llorenç, Son Servera i Artà que tenen un mes per recórrer aquesta decisió.

Des de l'Executiu asseguren que la iniciativa "parteix de la inquietud manifestada per veïns i municipis afectats". "El nostre desig és tractar de buscar una solució alternativa, que signifiqui el menor impacte possible, encara que som conscients de la complexitat. La realitat és quenecessitem reforçar la xarxa elèctrica de les Illes i això passa per una millora de les infraestructures", ha explicat el consellerd'Economia i Competitivitat, Joaquín García.

Així marteix, el conseller García ha manifestat que el departament d'Indústria i Energia del Govern deles Illes Balears vol trobar una "solució ràpida, que permeti continuar amb les previsions d'instal·lació".

La línia d'alta tensió prevista per Red Eléctrica travessaria gairebé tots els municipis de Llevant,tret de Capdepera i té una longitud de 22 quilòmetres. L'oposició dels veïns i afectats, que ahir es reuniren amb el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, ha estat decisiva a l'hora de paralitzar momentàniament la tramitació delprojecte.

stats