Part Forana 30/07/2013

Lloret rebutja el TIL amb el vot d'una regidora del PP

La presentació d'aquesta moció no va provocar cap discussió durant el ple i, a l'hora de procedir a les votacions, el PP deixà de banda la disciplina de partit

Margalida Bonnín
1 min

Lloret.L'Ajuntament de Lloret de Vistalegre, governat amb majoria absoluta per cinc regidors del Partit Popular, aprovà en el passat ple una moció presentada per Convergència per les Illes de rebuig al Tractament Integrat de Llengües. Aquest resultat es donà gràcies al vot a favor de la moció de Magdalena Gelabert, regidora d'Economia; i a l'abstenció del regidor d'Esports, Miquel Gili. L'oposició en bloc (IV, PSOE i CxI), que suma quatre edils, també hi votà a favor.

La presentació d'aquesta moció no va provocar cap discussió durant el ple i, a l'hora de procedir a les votacions, el PP deixà de banda la disciplina de partit. Gelabert afirmà que no està "totalment en contra del TIL", sinó que els seus dubtes es basen en la manera com es vol implantar. Segons afirmà la regidora de CxI, Núria Vallverdú, l'aprovació de la moció va sorprendre l'oposició i ho atribuí al fet que els regidors també són pares i mares i, per tant, es preocupen per l'educació dels fills, més enllà de la disciplina de partit. Per la seva banda, Pau Picornell (IV) remarcà que en anterioritat el ple ja havia aprovat, per unanimitat, que el coneixement del català fos requisit i no mèrit per als funcionaris de l'Ajuntament.

Amb el precedent de sa Pobla, Lloret és el segon poble de l'illa governat amb majoria absoluta pel PP que es desmarca de la política educativa del Govern.

stats