Fel·lacions a canvi de copes: Feministes en Acció exigeix clausurar els locals que practiquen el 'mamading'

La coalició MÉS i l'Institut de la Dona també reclama al Govern que ho investigui i que es "clausurin i sancionin aquesta mena d'activitats"

Feministes en Acció ha denunciat avui "la darrera ofensa i humiliació cap a les dones" al municipi de Calvià, arran que s'hagi fet pública la pràctica del 'mamading' a Mallorca: al·lotes a les quals s'ofereix practicar fel·lacions de manera  indiscriminada a canvi de poder beure copes gratis durant la seva estada a l'illa.

La pràctica l'han posada en marxa els propietaris de discoteques i bars del municipi de Calvià per tenir més recaptació econòmica. Feministes en Acció considera que és "intolerable i indignant" i exigeix a l'Ajuntament de Calvià que ho investigui. Si és així, demanen que es clausurin aquests establiments "per atemptar contra la dignitat de les persones".

Feministes en Acció ha anunciat també que cursarà una denúncia a l'Institut Balear de la Dona perquè investigui i prengui les mesures pertinents per eliminar i acabar amb aquestes pràctiques "que humilien i denigren les dones".

"Prou d'utilitzar les dones com a negoci", sentencia el col·lectiu, que també es dirigeix als clients d'aquesta pràctica: "Els homes que es deixen utilitzar per a quest tipus de pràctiques demostren tenir poca consciència, perquè a ells també els denigren".

En aquest sentit, existeix un vídeo amb una dona fent fel·lacions en públic enmig d'una discoteca que circula via WhatsApp a Mallorca i que ha causat polèmica a l'illa aquest dimecres, arran de les notícies de dos mitjans de comunicació.

Institut de la Dona i MÉS

L'Institut de la Dona ja ha anunciat que demanarà a la Fiscalia que investigui si alguns locals de la zona turística de Magaluf ofereixen a les dones " barra lliure" de begudes a canvi de fel·lacions . Així mateix, ha condemnat " rotundament " aquestes pràctiques que ha considerat " vexatòries , denigrants i discriminatòries amb les dones " i ha fet una crida perquè siguin " rebutjades i reprovades tant pel públic assistent com pel sector dels locals d'oci" .

L'Institut de la Dona ha donat suport totes les actuacions que l'administració local i l'Institut Balear de la Dona estan adoptant per impedir que els locals puguin dur a terme aquest tipus de promocions , que " atempten greument contra la dignitat de les dones" .

Això, també ha dut la coalició MÉS a reclamar al Govern balear que investigui l'assumpte i, si és el cas, actuï per "clausurar i sancionar aquesta mena d'activitats".

MÉS considera que aquesta mena de concursos, "a  banda de ser il·legals, no tenen res a veure amb un turisme de qualitat i sí amb una manera absolutament irresponsable i poc salubre d'entendre i gaudir de l'oci i que, a més, degrada especialment les dones".

La zona de Magaluf, on teòricament s'ha enregistrat el vídeo que circula per les xarxes, és una de les àrees de Mallorca dedicades, sobretot, al turisme barat i de tot inclòs, plena de locals i discoteques encarats als visitants que cerquen alcohol, platja i sexe. Normalment és visitada per turistes britànics i, tal com passa a la Platja de Palma amb els visitants alemanys, sovint s'hi originen polèmiques a causa de les festes amb grans quantitats d'alcohol, els morts i ferits a causa del 'balconing', la prostitució i la mena d'oci que s'hi ven.