Comencen les declaracions dels imputats pel cas Son Espases

L'exconsellera Castillo és la primera a comparèixer davant el jutge Castro

L'exconsellera de Salut i Consum entre 2003 i 2007, Aina Castillo, i l'exdirector general de l'IB-Salut, Sergio Bertrán, declaren avui com a imputats per la presumpta adjudicació irregular de la construcció de l'hospital de Son Espases quan Jaume Matas era el president del Govern.

Castillo ha comparegut davant el jutge José Castro a les 10.00 hores i Bertran ho farà a les 12.00 hores.

En el marc del cas Son Espases s'investiga el presumpte frau en la concessió de la construcció de l'hospital, la seva gestió i el seu manteniment. El complex hospitalari és l'obra pública més gran de les que s'han fet a Balears. El pressupost inicial era de 780 milions d'euros.

La Fiscalia Anticorrupció investiga les presumptes irregularitats des de fa un any i el Parlament balear va dur a terme, a principi del 2015, una comissió d'investigació i va citar a declarar Matas.

El fiscal Pedro Horrach sosté que l'expresident popular va manipular el concurs iniciat el 2005 perquè s'adjudicàs a OHL. Després de la publicació a 'El Mundo' que la decisió estava presa i que podia haver-hi irregularitats, Matas va decidir adjudicar l'obra a la Unió Temporal d'Empreses que liderava Dragados, que finalment va construir l'hospital.

La Fiscalia creu necessari aclarir si es van sol·licitar i van abonar comissions o suborns. Les declaracions com a imputats de Castillo i Bertrán seran les primeres de vuit citacions realitzades per Castro en aquesta causa i continuaran el 16 de setembre amb l'expresident Matas, i l'endemà amb el màxim accionista d'OHL, Juan Miguel Villar Mir.