El nou Consell de Menorca demanarà la cogestió del port i aeroport de Maó

PSOE, MÉS i Podem ho volen negociar amb el govern central per "millorar la connectivitat"

Les línies programàtiques pel Consell de Menorca 2015-2019 pactades per PSOE, MÉS i Podem inclouen negociar amb el govern central la cogestió de l'aeroport i el port de Maó "per millorar la connectivitat i modular l'oferta i demanda dels vols".

Altres aspectes de l'apartat 'Autogovern i sobirania' que han acordat els tres partits d'esquerra preveuen potenciar els consells insulars com "els autèntics governs en cadascuna de les Illes". Per a això, "les lleis autonòmiques han de donar marge suficient als consells perquè puguin reglamentar les competències pròpies d'acord amb la seva realitat i voluntat", transferir les competències pendents segons l'Estatut d'Autonomia i estudiar la viabilitat d'altres competències.

En matèria de mobilitat han decidit traslladar al Govern balear l'acord signat pels representants dels partits polítics i la plataforma del transport aeri per aconseguir una tarifa plana i universal entre illes. Al mateix temps reclamaran una millora del finançament del Consell i la transferència de les competències previstes en l'Estatut.