Salord insisteix que MÉS ha de presidir Menorca per fer possible un govern de tres

En una entrada al seu blog alerta que l'escenari és "complicat, com a mínim"

La candidata de MÉS per Menorca a la presidència del Consell insular, Maite Salord, ha manifestat que MÉS per Menorca desitja un govern format per PSOE, MÉS i Podem, i que vol la presidència per fer-ho possible.

Ha explicat, en el seu blog, que demà, PSOE, Podem i MÉS es tornaran a trobar "per tancar les línies programàtiques i començar a perfilar l'organigrama del nou Consell de Menorca". "Esper -ha asseverat-, sobretot pels ciutadans que en la nit del 24 de maig estaven radiants, que imperi el sentit comú i que el govern del Consell insular que s'acabi formant sigui el que els menorquins van triar en les urnes, sense exclusions, un govern de canvi i plural".

Salord ha explicat que des del primer moment, MÉS per Menorca ha treballat per fer possible "un govern que, integrat per tres forces -PSOE, amb 3 consellers; MÉS per Menorca, amb 3; i Podem, amb 2-, recollís les il·lusions i les esperances que tantes persones hi van dipositar". "Un govern que ha de ser, sobretot, fort, sense fissures, capaç de generar confiança i la il·lusió que reflecteixi el canvi que la gent vol", ha reivindicat.

La candidata de MÉS ha indicat que en aquest context, el tema de qui ha de presidir i liderar aquest govern s'ha convertit en "el principal escull", perquè Podem ha dit -encara que ha de ratificar-ho la seva assemblea- que vol un govern liderat per MÉS, i el PSOE vol la presidència perquè és la llista més votada dels tres. "Complicat, com a mínim", ha dit Salord. Segons Maite Salord, "un govern del Consell de Menorca que no inclogués els tres partits no reflectiria la pluralitat demanada per la ciutadania a través dels vots del 24 de maig, sigui quina sigui la seva combinació".

PSOE i MÉS sumen 6 consellers, i MÉS i Podem, 5. Ambdós casos "implicarien tenir oposició per la dreta i per l'esquerra; seria un govern que crearia decepció en tot l'electorat d'esquerres". Per la candidata de MÉS, "apel·lar al fet de ser la llista més votada, tot i que la Llei electoral fomenta la creació de governs de coalició i de pacte, és un argument lícit però no determinant". "Ho fa el PP -ha afegit- que ha estat la llista més votada a Menorca, però ha hagut d'entendre que 3+3+2 sumen més que cinc; i ho fa ara el PSOE que ha estat la llista més votada de l'esquerra, encara que la suma de MÉS i Podem ho supera".

El + vist

El + comentat