Biel Barceló i Miquel Ensenyat no tenen competència per encapçalar les llistes de MÉS al Parlament i al Consell

En el cas de Palma, en canvi, el regidor Antoni Noguera haurà d'enfrontar-se amb Joan Josep Pasqual

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, i el batle d'Esporles, Miquel Ensenyat, no tenen competència per encapçalar les llistes de MÉS al Parlament balear i al Consell de Mallorca.

El líder de MÉS, Biel Barceló, és, per ara, l'únic candidat que s'ha presentat per encapçalar la llista de la formació al Parlament balear. Per a la resta de la llista s'hi han presentat 48 candidats i candidates (18 dones i 30 homes), 10 dels quals són independents (un 20,8%).

Al Consell, de moment, només s'ha presentat Miquel Ensenyat com a candidat a cap de llista. Per a la resta de la llista s'hi han presentat 49 candidats i candidates (20 dones i 29 homes), 6 dels quals són independents (un 12,2%).

Finalment, a Palma s'hi han presentat dos candidats a encapçalar la llista: Antoni Noguera i Joan Josep Pasqual. Per a la resta de la llista s'hi han presentat 50 candidats i candidates (21 dones i 29 homes).

Avui s'han proclamat les candidatures de totes aquelles persones que concorren a les primàries obertes de MÉS per Mallorca per formar part de les llistes electorals al Parlament, al Consell i a l'Ajuntament de Palma. Al parc de la Mar de Palma els candidats i candidates s'han fet una fotografia de grup.

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha fet "una crida a la ciutadania de Mallorca perquè participi en un procés sense precedents: l'elecció de tots els candidats de les llistes electorals d'una formació al Parlament, al Consell i a Palma". I ha destacat que "les llistes electorals de MÉS per Mallorca les decidirà la ciutadania en un procés obert, i no les cúpules dels partits".

Barceló també ha remarcat que "més del 20% dels candidats a integrar les llistes del Parlament i un 12% dels candidats al Consell són ciutadans i ciutadanes independents, que no tenen carnet de cap partit i han decidit fer una passa per participar directament en política. Quan la política s'obre a la ciutadania, la ciutadania respon i hi participa".

Fins al proper 6 de novembre està obert el termini perquè qualsevol ciutadà s'inscrigui en el cens per poder votar a les primàries obertes de MÉS per Mallorca. La votació serà dia 15 a les meses electorals que s'habilitaran arreu dels municipis de Mallorca.

Els noms, un breu text de presentació i una fotografia de cada candidat o candidata estaran disponibles al llarg de les properes hores a la web www.primariespermallorca.net.

A més de les candidatures de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell i de MÉS per Palma a l'Ajuntament de Ciutat, dia 15 de novembre també es votarà en primàries obertes els caps de llista de MÉS per Marratxí i de MÉS per Esporles. A Marratxí es presenta Joan Francesc Canyelles, i a Esporles, Maria Ramon.

El + vist

El + comentat