24-M: LES CONSEQÜÈNCIES

La direcció de MÉS encara no veu el Govern en minoria amb el PSIB

Continua defensant l'Executiu a tres, l'opció que previsiblement sumarà més suports de la militància en l'assemblea de demà

La majoria de membres de l'executiva de MÉS no veu l'escenari d'un govern amb minoria amb el PSIB i manco si el presideix la socialista Francina Armengol. Així s'ha posat de manifest en la reunió de la direcció d'aquest dilluns, prèvia a l'assemblea de la formació que es farà demà i en la qual se sotmetran a votació els diferents escenaris de govern possibles.

Segons fonts de la direcció, la majoria de membres de l'executiva insisteixen que MÉS ha de continuar defensant un Govern integrat pels tres partits (MÉS, PSIB i Podem) i, si per fer-ho possible, el president ha de ser Biel Barceló, encara millor. La direcció coneix que Podem no entrarà en un Govern presidit pel PSIB i que el PSIB no vol Podem en el Govern, però malgrat tot insisteix en un Executiu a tres. MÉS tem que un govern en minoria amb el PSIB els desgasti massa i que si Podem queda fora puguin rebre oposició per la dreta i per l'esquerra. Entenen que el Govern amb més garanties d'estabilitat seria el que estigués format per tots els socis.

Previsiblement, aquest serà l'escenari que tindrà més suports a l'assemblea que demà farà MÉS, sobretot quan ni PSIB ni Podem no hauran consultat les seves bases per plantejar-los possibles fórmules de Govern. A banda del Govern a tres, també es plantejarà el Govern en minoria amb el PSIB o amb Podem i un Govern amb minoria del PSIB, que seria l'única fórmula en la qual MÉS no estaria en el Govern.