Ensenyat rep el traspàs de poder amb l'objectiu de "redissenyar" el Consell

La presidenta sortint, Maria Salom, ha explicat que ha donat instruccions "perquè els consellers puguin fer el canvi de papers amb el nou equip amb total normalitat i transparència"

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha afirmat avui que el principal problema que sofreix la institució és que necessita un "redisseny" per poder efectuar el canvi polític que pretenen els partits del nou executiu insular: MÉS, PSIB i Podem.

"Hem de pensar com canviar el Consell de Mallorca perquè sigui un instrument útil per solucionar els problemes dels ciutadans", ha assenyalat Ensenyat. En declaracions realitzades després del traspàs de poders que ha tingut lloc en el despatx presidencial, Ensenyat ha subratllat que aquest canvi estructural és necessari en totes les administracions públiques, començant pels ajuntaments.

El nou president ha recordat que sol·licitaran competències que pertanyen al Govern com a Promoció i Ordenació Turística, Joventut, Agricultura i Transport Terrestre, perquè creuen que "cada illa té unes característiques singulars i un mercat diferent, i des d'un govern insular les regulacions tindran una major incidència".

Quant a la importació de residus, el president ha afirmat que ha de complir-se una directriu europea que és la d'"Abocador Zero", que significa que el 2018 ja no pot haver-hi cap abocador a les illes. Ha advertit que si això no es compleix, "es patirà el risc que desaparegui el fons provinent de la Unió Europea". En aquest sentit, Ensenyat ha destacat la importància de cercar una solució global al problema.

Per la seva banda, la presidenta sortint, Maria Salom, ha explicat que durant la reunió s'han abordat "amb total normalitat" l'estat de les diferents àrees, els seus problemes i inconvenients. "Hem reflexionat sobre unes quantes qüestions i he donat instruccions perquè els consellers puguin fer el canvi de papers amb el nou equip amb total normalitat i transparència", ha assenyalat Salom.

L'expresidenta ha mostrat el seu suport al nou president i ha afirmat que intentaran col·laborar perquè l'inici d'aquesta legislatura "es produeixi amb total normalitat". Salom ha destacat que "el nou equip té el repte d'assumir com estan les coses i aplicar els seus criteris per al bon funcionament de la institució".

 

El + vist

El + comentat