MOBILITAT SOSTENIBLE

Palma continua l'aposta per la bicicleta

L'Ajuntament ha començat les obres del carril bici del carrer de Jesús, que connectarà el parc de la Riera amb el centre i augmentarà la xarxa palmesana fins als 76 quilòmetres

Palma continua amb l'aposta per la bicicleta i la mobilitat sostenible. El departament d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma ha començat les obres del carril bici al carrer de Jesús, que connectarà el parc de la Riera amb el centre, tindrà un cost de 182.107 euros i sumarà 721 metres a la xarxa de la ciutat, fins als 76 quilòmetres.

La primera fase de les obres, que ha consistit en la remodelació de les voreres per renovar-ne el paviment i fer-les accessibles, ja s'ha dut a terme entre l'encreuament dels carrers d'Alfred Bonet i del Reverend Antoni Tauler i ha costat 38.305 euros.

Una vegada que  acabi el curs escolar, a partir de juliol, està prevista l'execució de les obres de remodelació de les voreres entre el carrer d'Alfred Bonet (a la cantonada del qual hi ha el col·legi Lluís Vives) i les A vingudes, uns 1.430 metres quadrats que tindran un cost de 91.292 euros.

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, ha destacat que, quan finalitzi aquest tram, les voreres del carrer de Jesús seran totalment accessibles.

L'àrea de Mobilitat ha començat a senyalitzar el nou tram de carril bici que connectarà el de Balmes, Pare Bartomeu Pou i el parc de la Riera, amb el tram per a bicicletes de Baró de Pinopar, que continua cap al centre.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha afirmat que aquesta nova infraestructura "és una millora important per a la barriada, ja que permet la connexió amb el centre de la ciutat i dóna coherència a la xarxa de vies ciclistes".

El nou carril comença a l'altura de les Quatre Campanes i discorre pels nombres imparells del camí de Jesús fins a l'avinguda d'Alemanya.

Per creuar les Avingudes se senyalitzarà un pas de ciclistes devora el pas per a vianants existent.

Al tram que va de Baró de Pinopar fins al carrer de Santiago Rossinyol hi haurà un carril bici unidireccional en sentit descendent pel costat dels imparells. En sentit ascendent, el recorregut, de 92 metres, s'ha traçat com a  ciclocarrer.

L'ampliació forma part del projecte europeu Civitas-Dynamo de mobilitat urbana sostenible, en el qual participa l'Ajuntament, i està inclosa en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Palma (PMUS).

Més continguts de