TRAMITACIÓ POLÈMICA

'Al Molinar, port petit' exigeix a l'Autoritat Portuària que aturi el projecte

La plataforma apunta que existeix "una evidència del rebuig" a l'ampliació en tots els informes i demanarà consultar l'expedient

La plataforma 'Al Molinar, port petit' ha exigit aquest dilluns a l'Autoritat Portuària que aturi la tramitació del projecte d'ampliació del port d'aquesta barriada perquè existeix "una evidència del rebuig" a aquest plantejament en tots els informes que han presentat els distints organismes consultats. Per expressar aquesta posició, una vintena de membres de la plataforma han lliurat a la seu de l'Autoritat Portuària de Balears un simbòlic regal de Reis, dirigit al president Alberto Pons, consistent en una làmina on es troba "la balança de la justícia", que es mostra clarament favorable a la conservació del port del Molinar.

"El pes dels arguments paisatgístics, mediambientals, econòmics i patrimonials", ha detallat Pedro Martínez, un dels portaveus d''Al Molinar, port petit', juntament amb tots els informes tècnics desfavorables a l'ampliació i el rebuig massiu de la ciutadania davant els interessos d'uns pocs, decanten amb rotunditat la balança a favor de la paralització del projecte". Martínez s'ha acabat demanant "què més cal perquè l'Autoritat Portuària paralitzi, de manera definitiva, la tramitació administrativa d'aquest expedient".

Fa gairebé un mes que l'Autoritat Portuària va tancar el termini per a la presentació d'al·legacions –la plataforma en presentà al voltant de 16.000–, mentre que a l'Ajuntament de Palma li va atorgar com a administració implicada un pròrroga fins a final d'any perquè s'hi pronunciàs. Cort deixà la seva posició en mans d'un comissió tècnica, que finalment  dictaminà que el projecte d'ampliació presentat per la junta directiva del club marítim del Molinar era inviable per les nombroses mancances que presentava i el seu impacte mediambiental i visual sobre el Molinar, encara que va proposar l'estudi d'alternatives.

Resposta al club marítim

Passat gairebé un mes des del tancament del període d'al·legacions, 'Al Molinar, port petit' ha anunciat també que demanarà poder consultar l'expedient que tramita l'Autoritat Portuària, com a part presentada en el procediment, "perquè sabem que hi ha més informes de diferents organismes, al marge dels que ja sabem, que són igual de contundents en contra del projecte d'ampliació", ha explicat el portaveu.

Després que la junta directiva del club marítim del Molinar emetés un comunicat en què valorava "positivament" l'informe dels tècnics de l'Ajuntament de Palma perquè "no diu textualment que el projecte sigui desfavorable", Martínez ha respost en nom de la plataforma que "estam molt sorpresos per aquesta valoració, que només podem entendre des del seu nerviosisme i amb la intenció d'obviar tots els problemes per tirar endavant el seu projecte". El portaveu ha acabat reclamant a la junta directiva "un exercici de responsabilitat" perquè retirin el projecte i consensuïn les alternatives.

El + vist

El + comentat