El PSIB-PSOE vol que Cort insti la Casa Reial a exigir a la infanta Cristina la renúncia als seus drets dinàstics

Segons els socialistes, la situació judicial en la qual es troben els encara ducs de Palma "fa inútils els esforços que el nou rei està fent per renovar i dignificar la institució"

El PSIB-PSOE ha presentat una proposta al ple de l’Ajuntament de Palma per la qual pretén que el Consistori insti la Casa Reial a exigir a la infanta Cristina la renúncia als seus drets dinàstics. Els socialistes ho han fet a través de la presentació d’una esmena d’addició a la proposta presentada pel grup MÉS, en la qual s’insta la Casa Reial a derogar el reial decret que atorga a Cristina de Borbó la facultat d’usar el títol de duquessa de Palma.

"Els mateixos motius que fan indigne de portar un títol nobiliari vinculat a la ciutat de Palma a la infanta Cristina serveixen per demanar que renunciï als drets hereditaris a la Corona com a filla del rei Joan Carles" explica la regidora socialista Guadalupe Pulido.

Segons els socialistes, "la situació judicial en la qual es troben els encara ducs de Palma produeix un gran perjudici a la imatge de la Corona i fa inútils els esforços que el nou rei està fent per renovar i dignificar la institució". La Corona, com a símbol de l’actual forma de l’Estat, diuen, "ha d’adoptar una conducta exemplar en totes les seves manifestacions i mantenir-se allunyada de tota persona o conducta relacionada amb la corrupció i l’abús d’allò públic".

El + vist

El + comentat