El PSIB demana un referèndum sobre la continuïtat de la monarquia

Francina Armengol es declara republicana i recorda que, actualment, la successió de la Corona encara depèn de qüestions vinculades al llinatge i al sexe

La secretària general del PSIB-PSOE de Balears, Francina Armengol, ha demanat avui que es dugui a terme un referèndum vinculant perquè la ciutadania triï entre la continuïtat de la monarquia o la instauració d'una república.

Armengol, que va plantejar ahir aquesta idea a l'executiva federal del seu partit, ha defensat que l'abdicació del rei Joan Carles suposa una oportunitat per respondre a la demanda ciutadana de "més democràcia", permetent que el poble esculli el model de govern i abordant, a més, una "reforma constitucional àmplia".

La líder del PSOE balear considera que la societat espanyola té "prou maduresa" perquè s'abordi un debat "sense presses, amb sentit comú", respecte de la continuïtat d'un model de direcció de l'Estat, la successió del qual està regida per criteris de "llinatge i sexe".

Armengol, que s'ha declarat "republicana", ha expressat també el seu "respecte" per la figura del rei Joan Carles i pel "molt important" paper que ha jugat en la història recent d'Espanya.


El + vist

El + comentat