MURO

Muro vol instal·lar un parc aquàtic flotant dins la mar

Iniciats els tràmits per adjudicar el projecte i demanar permís a Costes

L'Ajuntament de Muro planeja instal·lar un parc aquàtic flotant a les Platges de Muro. El projecte consisteix en la col·locació d'una plataforma formada per una zona de jocs infantils inflables fets de PVC (tobogans, etc.) dins la mar. La instal·lació ocuparia 1.280 metres quadrats (amb una àrea de 40x32 metres) i estaria situada 160 metres endins respecte de la línia de platja, on hi ha una profunditat d'entre 1,5 i 2,5 metres. Segons el projecte, els mòduls de jocs se subjectaran al fons marí mitjançant un sistema d'ancoratge helicoïdal format per 29 punts: dotze amb una resistència de 1.200 quilograms, i els altres desset de 1.700 quilograms. L'enginyer que l'ha redactat indica que aquest tipus d'ancoratge no és nociu per al medi ambient, perquè està fet d'acer galvanitzat amb una alta proporció de carboni i, per tant, és "especialment indicat" per evitar l'erosió del fons marí i possibles danys a la posidònia.

El batle de Muro, Martí Fornés, afirmà ahir que aquest projecte ja s'havia plantejat l'any passat a la Demarcació de Costes, que va atorgar el permís pertinent "massa tard". Per aquest motiu, en aquella ocasió finalment no es va instal·lar la plataforma. Enguany, han optat per iniciar els tràmits amb un marge de temps molt ampli. Ahir, el BOIB va publicar el plec de clàusules administratives per contractar-ne l'explotació i a partir d'avui les empreses tenen quinze dies naturals per presentar les propostes.

L'oposició, crítica

Aquesta rapidesa en la licitació ha posat en alerta l'oposició, que ahir es mostrà crítica amb el procediment. Jaume Payeras, d'Entesa, indicà que no tenia constància oficial d'aquest projecte i manifestà les seves sospites que li provoca. "Està ben clar que ho volen donar a una empresa en concret", afirmà. Per la seva banda, Rafel Gelabert, de CxI, es mostrà sorprès, ja que, apuntà, aquesta rapidesa en la contractació no és habitual en el Consistori. El batle indicà que la intenció de l'Ajuntament amb aquest parc és la d'ampliar l'oferta de la zona turística amb un "atractiu" més.

Les empreses que optin a gestionar el servei hauran de pagar una taxa anual mínima de 12.200 euros a l'Ajuntament, que es valorarà a l'alça. La gestió del parc ha sortit a licitació per quatre anys, en els quals d'estar en funcionament els mesos de temporada alta. Els mòduls de joc tindran una capacitat màxima de 60 adults i els usuaris hauran de pagar 8 euros (IVA inclòs) per utilitzar-los durant 45 minuts.

El + vist

El + comentat