NOMENAMENTS DEL GOVERN

La parella de Simonet renunciarà a ser alt càrrec de MÉS a Turisme

Els ecosobiranistes d'Alaró es van indignar quan Biel Barceló la va nomenar

Irene Moyà País, que ha estat nomenada com a secretària general de la Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, no prendrà possessió del càrrec. El seu nomenament a la Conselleria que dirigeix Biel Barceló va generar una forta oposició entre els membres de l'agrupació de MÉS a Alaró. Es dóna la circumstància que la persona nomenada a proposta de MÉS és la parella de l'exbatle d'Alaró pel PP Joan Simonet i va mantenir un paper actiu en la campanya a les municipals que va fer el partit creat pel seu home, Junts per Alaró, després que el PP no el deixàs presentar amb les seves sigles.

Es preveu que la renúncia a prendre possessió del càrrec d'Irene Moyà apagui l'incendi que va generar el seu nomenament a final de la setmana passada a l'agrupació de MÉS a Alaró, on algun dels seus membres va mostrar indignació per la decisió que prenia el seu líder autonòmic, Biel Barceló. Com a vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, aquest era l'únic nomenament que havia fet fins ara el Govern a la Conselleria de Biel Barceló.

Segons fonts de MÉS, Moyà hauria entès que el seu nomenament aixecava rebuig en la formació que la proposava i hauria optat per no prendre possessió. Tot i això, altres fonts indicaren que des de MÉS se li hauria fet veure que era millor que no assumís el càrrec. D'aquesta qüestió s'ha parlat aquest dilluns en l'executiva de MÉS.

Moyà va ser triada pel seu perfil tècnic per a un càrrec eminentment tècnic com el de secretària general. És una professional que coneix l’Administració perquè ha treballat al Centre Balears Europa i ha realitzat jornades i participat en la gestió de fons europeus. La seva formació és de geògrafa i, com a tal, també ha realitzat diferents tasques per a l’Administració pública, com alguns informes per a la Conselleria de Medi Ambient. En concret, fa més de 10 anys, va participar en l’elaboració d’un estudi de gestió de diferents finques públiques propietat del Govern balear, entre les quals es troben Míner i Binifaldó i Menut.

Més continguts de

El + vist

El + comentat