CAS NÓOS

Castro lliura el testimoni de Nóos a Yllanes, Romero i Moyà

L'Audiència ja té lloc reservat per col·locar els més de 76.000 folis de la causa que implica Cristina de Borbó i que aquest dimecres seran traslladats des del Jutjat d'Instrucció número tres

 

 

 

Ja hi ha lloc preparat a l'Audiència de Palma per col·locar els més de 76.000 folis del cas Nóos que aquest dimecres al matí seran traslladats des del Jutjat del magistrat José Castro fins a l'Audiència de Palma per a la preparació del judici que farà seure en la banqueta dels acusats la infanta Cristina i el seu marit, Iñaki Urdangarin, juntament amb 16 acusats més, entre els quals es troba l'expresident del Govern i del PP balear Jaume Matas.

Amb tranquil·litat i la màxima normalitat han assumit els magistrats Juan Pedro Yllanes, Samantha Romero i Elionor Moyà formar el tribunal que jutjarà i sentenciarà el cas Nóos. Tanmateix, resta encara molt de temps per saber tan sols quina serà la data del judici o si es durà a terme a la seu de l'Audiència o s'haurà d'habilitar algun lloc especial, no tant pel nombre d'acusats (un total de 18) sinó més aviat per la massiva afluència de mitjans de comunicació que s'hi espera.

D'entrada, la que tindrà la feina més dura és la ponent, Samantha Romero, que s'haurà d'amarar bé de la causa, tot i que els altres també l'hauran d'estudiar abans d'iniciar el judici. La ponent és la que fa la proposta de sentència que llavors voten tots els integrants del tribunal.

Aquest dimarts, el president del tribunal de Nóos, Juan Pedro Yllanes –ja se'l pot anomenar així– encaixava amb el seu bon tarannà habitual allò que els ve damunt. Té ben clar que el cas Nóos no desbaratarà la seva atenció de les altres causes fins que sigui hora d'afrontar-lo.

Malgrat la normalitat que han exhibit els tres magistrats, no han pogut evitar ser el focus d'atenció... i s'han deixat fotografiar a l'inici dels judicis que presidien. Amb paciència i certa timidesa, però entenent perfectament que els objectius de les càmeres s'adreçaven cap a ells i no cap als acusats que estaven asseguts a la banqueta, els magistrats s'han deixat avui fotografiar a l'estrada de la sala, asseguts així com cada dia del cas Nóos els veuran la infanta i els altres des de la banqueta.

Els magistrats –a banda de les qüestions sobre data o lloc del judici, en les quals participarà la presidència del Tribunal Superior i de l'Audiència amb tota seguretat– han de decidir sobre els testimonis sol·licitats per les parts i altres qüestions. La peça de responsabilitat civil la continua tramitant el jutge José Castro, perquè és el seu jutjat el que procedirà a l'embargament de béns dels acusats per cobrir les fiances, fixades, en conjunt, en més de 60 milions d'euros.

El judici es preveu molt llarg i, com ja han anunciat les defenses, en el primer dia ja es plantejaran qüestions prèvies per, entre d'altres estratègies, fer aixecar la infanta de la banqueta tan aviat com sigui possible, com pretenen els seus advocats. O que el cas parteixi a l'Audiència Nacional, com pretén Urdangarin. Seran Yllanes, Romero i Moyà els qui ho decidiran. A partir d'ara, Castro lliura el testimoni de Nóos a la sala.