Si no veieu correctament aquest missatge, feu clic aquí
Tot el que necessites saber en clau econòmica
10-05-2021
 
Parlem

CaixaBank ha presentat aquesta setmana un benefici el primer trimestre de 4.786 milions que responia a un efecte comptable no desitjat i fruit de la compra de Bankia. Poques vegades s’ha vist una empresa incòmode pel fet de presentar uns guanys elevats, i aquest va ser el cas, potser perquè el banc està en ple expedient de regulació d’ocupació. 

Més discrets i minsos, i segur que molt més celebrats, són els beneficis que va presentar Parlem: 11.000 euros escassos. L’operadora de telecomunicacions catalana ho va fer després d’augmentar la seva facturació un 70% en plena pandèmia, i ho va aconseguir malgrat la incomprensible decisió del govern de congelar la portabilitat entre operadores durant sis setmanes al confinament. El seu fundador, Ernest Pérez-Mas, pensa a treure l’empresa a borsa aquest estiu i realment el seu és un cas per estudiar. 

L’ARA va explicar en el seu dia la cursa per fundar la companyia, l’any 2014, i n’ha explicat els seus esforços i els seus números vermells any rere any. Que Parlem hagi sobreviscut a tot plegat i hagi sortit de pèrdues en plena pandèmia és una tota una fita. La seva serà una d’aquelles històries que caldrà rescatar quan mirem d’explicar com ens ho vam fer treballadors i empreses per resistir al confinament, a les restriccions, a aquest toc de queda que ja queda en el passat. 

Que tingueu tots una molt bona setmana, i que sigui de pocs paraigües.

Ens ha arribat
Les seus de Naturgy

Alguns directius del grup La Caixa fan broma amb la possibilitat que el trasllat de la seu de Naturgy respongui a l'interès de Francisco Reynés per no haver de desplaçar-se massa lluny quan ha d'anar a l'oficina. Resident a Madrid, quan Reynés visita la capital catalana no pernocta a prop de la Barceloneta, on estava fins ara la seu de la gasista. La nova seu, a la Diagonal amb Avinguda Sarrià, li cau molt més a prop. Una cosa semblant va passar amb la seu d'Abertis. Quan Reynés va passar a presidir la concessionària, va ordenar obrir una seu específica per a presidència i alguns serveis addicionals a l'avinguda Pedralbes de Barcelona, tot mantenint la seu històrica de la companyia a la Zona Franca, molt més llunyana per al directiu.

Economia 08/05/2021
Tot i les promeses a Europa, la por a la reacció dels votants fa que el govern descarti una reforma que situï la pressió fiscal a la mitjana de la UE
Àlex Font Manté 4 min
 
Farmàcia 08/05/2021
Albert Martín 3 min
Entrevista 07/05/2021
Laia Forès 3 min
Economia 02/05/2021
Elisabet Escriche 3 min
Tecnologia 08/05/2021
Oscar Pierre va ser el primer de quatre cosins amb arrels en la indústria tèxtil que va fundar la seva empresa
Paula Solanas Alfaro 6 min
 
Defensa el periodisme que provoca canvis.