Part Forana 05/11/2015

Aubocassa presenta una nova tafona per extreure oli "de la manera més subtil"

L'empresa dóna el sus a la collita amb un nou sistema de producció

M. B.
1 min
El nou sistema permet que la pasta de l'oliva perdi el mínim de matisos abans d'arribar a la tafona. / M.B.

ManacorAubocassa ha presentat aquest dijous en societat una tafona única a l'Estat, que permet que les olives arribin el menys alterades possible al moment de premsat del qual s'obté l'oli. Bàsicament, consisteix en el transport de la pasta d'oliva fins a la tafona a través d'una canonada que manté la temperatura òptima i la protegeix de l'aire, evitant pèrdua d'aromes. Per altra banda, l'empresa ha presentat un nou oli, anomenat "L'amo", elaborat a partir d'olives procedents d'altres finques de la zona. "Es tracta d'extreure l'oli de la manera més subtil", ha indicat Agustín Santolaya, director general d'Aubocassa.

Segons ha indicat Santolaya, només hi ha tres empreses més que utilitzin aquest sistema. Dues estan situades a Itàlia i una altra als Estats Units.

Història

Albocàsser és una possessió del segle XII situada al camí de Son Fangos, entre Manacor i Vilafranca. Les primeres oliveres s'hi varen sembrar entre 1996 i 1997. Tal com ha recordat avui Santolaya, la finca va patir una important crisi l'any 2001, quan el gran temporal va tomar "entre el 70 i el 80 per cent" de les oliveres. Dos anys més tard "Agrícola Aubocassa" la va comprar. L'oli que produeix està considerat entre els millors del món i compta amb varietat de premis.

Els seus propietaris han volgut recordar qui en va ser l'amo, Sebastià Portell.

stats