Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ: CAS ‘INTERÍ’

Riera no aclareix si se sancionarà l’interí protegit

La consellera d’Educació descarrega en els càrrecs inferiors la necessitat de fitxar un assessor docent

No hi va haver cap sorpresa ahir migdia en la compareixença de la consellera d’Educació en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Riera insistí que no ha canviat de versió entre la dimissió de Miquel Deyà dijous de la setmana passada i la revelació posterior de l’intent de col·locar un interí sense gens d’experiència com a assessor tècnic docent en un departament, el de Coordinació entre direccions generals, que es va crear aquest dijous, és a dir, una setmana després de l’intent d’alterar la destinació del professor en qüestió a l’institut Cap de Llevant de Maó. “Per res s’han donat diferents versions”, persistí Riera, tot i que ella negà estar involucrada en els fets i després admeté que havia demanat al dimitit que col·locàs l’interí, i que aquest dimarts des del Parlament asseguràs que Deyà li havia demanat disculpes quan minuts després ell ho desmentia. “Les declaracions que jo he fet al principi sempre han estat equivalents”, assegurà ahir la consellera.

Tot i que Joan Trobat, l’interí afí al PP de Lloseta, s’ha acabat incorporant a l’institut de Menorca i el seu intent de col·locació a la Conselleria d’Educació s’ha frustrat, hi ha un altre assumpte sense resoldre que encara coeja: perquè al docent se li ha permès d’incorporar-se fora del termini de 72 hores que exigeix l’administració a tots els docents interins quan se’ls requereix perquè s’incorporin a un centre educatiu. La consellera evità ahir aclarir-ho i volgué desvincular-se de l’assumpte espolsant-se qualsevol responsabilitat i atribuint-la al departament de personal. “Desconec els tràmits”, afirmà a la vegada que apuntava que el cas de Trobat “seguirà la tramitació que correspongui, com en qualsevol cas”. Emperò és que aquest no és un cas corrent, ja que el docent va incorporar-se quatre dies després del que ho hauria d’haver fet, no donà senyals de vida al director del centre on s’havia d’incorporar i tampoc no donà cap explicació, ni tampoc no ho ha fet Educació. De fet, el col·lectiu IDEA (Interins Docents en Acció) ho ha advertit aquesta setmana: si un interí no s’incorpora en el termini perd el lloc de feina i passa a la coa fins dos anys després.

Espolsa cap avall

El que tampoc no aclarí ahir la consellera d’Educació és si pensa nomenar algun altre assessor tècnic docent per al nou departament de Coordinació entre direccions generals i intentà espolsar la intenció de fitxar Trobat cap al secretari general, Bartomeu Alcover. “Depèn de les necessitats del departament i del que consideri el secretari general”, afirmà; afegí que “no em correspon a mi” i negà ser coneixedora de les “necessitats” del departament.

Igualment, apuntà que el 2011, amb el Pacte, hi havia 240 assessors docents i que el 2014 n’hi ha 181, remarcant la reducció d’alts càrrecs per part del Govern Bauzá.

Més continguts de

Riure, malgrat tot
PUBLICITAT
PUBLICITAT