Gijón assumeix la presidència de Palau de Congressos a petició d'Isern

El primer tinent de batle de Turisme susbtituirà Andreu Garau després de la renúncia d'aquest per la negociació amb l'arquitecte Patxi Mangado

El batle de Palma, Mateu Isern, ha decidit que el primer tinent de Turisme, Álvaró Gijón, es faci càrrec de la presidència de la societat Palau de Congressos SA fins al final d'aquest mandat. Gijón substituirà en el càrrec el també tinent de batle Andreu Garau, que la setmana passada anuncià que renunciava al càrrec. Rere els seus motius hi ha el fet que Isern no repeteixi com a candidat i la negociació sobre la indemnització pel retard de les obres a l'arquitecte Patxi Mangado, en les quals Garau s'hauria sentit desautoritzat.

Isern ha decidit personalment que Gijón s'encarregui ara de presidir la societat pública que gestiona el palau de congressos, segons han explicat fonts municipals. El primer tinent de batle de Turisme ha acceptat el càrrec finalment en una reunió mantinguda aquest dilluns, en la qual també hi eren presents els altres membres de l'equip de govern que podien haver accedit al càrrec: el tinent de batle d'Economia, Julio Martínez, i el d'Urbanisme, Jesús Valls, a més del mateix Garau.

Els recels de Gijón a acceptar la petició del batle provenien del fet que no volia que s'entengués el seu recanvi per Garau com a part d 'una guerra interna dins l'equip de govern entre el sector de José María Rodriguez, del qual ell forma part, i el d'Isern, on es troba Garau. Gijón va ser qui participà en unes negociacions amb l'arquitecte Mangado al marge de Garau, la qual cosa acabà provocant la dimissió d'aquest. Jesús Valls ocuparà ara el seu lloc en el consell d'administració de la societat.

Indemnització màxima de 522.000 euros

Amb el nomenament de Gijón també s'han volgut establir algunes directrius que marquin la gestió de la infraestructura, encara en obres, fins al final d'aquest mandat. Segons han explicat les mateixes fonts, un informe tècnic ha fixat en 522.000 euros la indemnització màxima a pagar a Mangado (l'arquitecte en demanava uns 630.000), xifra a partir de la qual es continuaran les negociacions.

A més, Gijón ha demanat al batle que es destinin dos funcionaris més a la societat Palau de Congressos SA, en la qual també participa el Govern, per poder accelerar els treballs que resten fins a l'obertura d'aquesta infraestructura. Encara en obres, no hi ha un model definit de gestió per al palau i l'hotel annex, per al qual cosa s'han de redactar els plecs de condicions per a un nou concurs i la seva explotació.

Després d'estar dos anys aturades per manca de finançament, les obres es reprengueren el mes de juliol passat, després d'un acord entre el president del Govern, José Ramón Bauzá, i el batle Isern per fer una aportació de 36 milions d'euros públics. L'empresa constructora Acciona reclama fins a 17 milions d'euros d'indemnització per la paralització dels treballs.