Aina Calvo acusa MÉS i Som de practicar "la vella i la pitjor política"

La líder del PSOE de Palma es queixa del vet perquè Hila sigui el batle a poques hores perquè es tanqui la negociació a tres bandes

La secretària general del PSOE de Palma i exbatlessa, Aina Calvo, ha acusat MÉS i Som Palma de practicar "la vella i la ptijor política" durant la darrera setmana de negociacions per arribar a un acord a Cort. Calvo ha carregat durament contra la posició mantinguda per les altres dues formacions i s'ha queixat pel vet d'aquestes que José Hila sigui el batle "pel simple fet de ser socialista". "Ha estat una setmana molt lletja", ha dit la líder dels socialistes palmesans en declaracions a la Cadena Ser, i ha afegit que el PSOE s'ha mantingut en la negociació per "responsabilitat" i per no entrar en "el fang polític" després d'haver patit "provocacions" i "ofenses".

Les declaracions de Calvo arriben quan aquest divendres s'ha de tancar definitivament l'acord entre les parts, que implicarà en principi que Antoni Noguera (MÉS) i José Hila (PSIB-PSOE) comparteixin la batlia de Cort en un govern en el qual també hi serà Som. "Hem perdut vots, però no hem perdut el cap", ha dit la secretària general dels socialistes de Palma, qui ha defensat que el seu partit estava en el seu dret de reclamar la batlia com a força d'esquerra més votada. "Només per defensar això, se'ns ha acusat d'immobilistes i intransigents", s'ha queixat, i ho ha atribuït tant als dirigents de MÉS per Palma com als de Som. 

"Sembla que si parlam d'una cadira perquè l'ocupi un socialista això és dolent", ha continuat Calvo a la Cadena Ser, "però si és una cadira per a les altres forces, això passa a ser bo". "N'hi ha hagut d'altres", ha afegit referint-se a MÉS i Som, "que s'han posat d'acord per dir-nos que hem d'estar a la banqueta i quan podem jugar, i això no ho podem acceptar". Preguntada per què el PSOE de Palma s'ha mantingut en la negociació dins aquest clima, Calvo ha dit que ho han fet "per responsabilitat, perquè no pugui tornar a governar el PP de la mà de qui representa el passat més fosc de la ciutat, que és el senyor Rodríguez".

Resposta de Noguera

Les declaracions de Calvo han tingut resposta per part del candidat de MÉS, Antoni Noguera, just abans de començar la darrera jornada de negociacions per tancar l'acord. L'ecosobiranista, amb to conciliador, ha parlat de "tensions inherents al procés negociador", ha demanat "disculpes a la ciutadania per si en algun moment d'aquesta setmana no hem estat a l'altura" i ha fet "una crida al partit socialista perquè sigui en el nou govern, perquè necessitam que hi siguin les tres forces perquè sigui fort". Noguera s'ha mostrat convençut de tancar un acord que passi per la fórmula de compartir la batlia.

El + vist

El + comentat